Blogginlägg

Vikten av att kunna koppla av

Vikten av att kunna koppla av

Fashion, Lifestyle

Jag är den typen av person som har svårt att koppla av och därför har jag rentav tvingat mig själv till att göra det till en daglig rutin att koppla av, om än så bara för en stund. Jag kan inte nog poängtera vikten av att föra in egentid i sitt dagliga schema. En typisk vardag för mig består av 8 timmars jobb på min heltidsarbetsplats och utan att överdriva skulle jag nog säga att det går åt  minst 6 timmar till bloggande och sociala medier med allt vad det innebär. 6 timmar kan anses vara mycket, men då det är en kombination av att jobba med något jag brinner för, det vill säga som aspirerande bloggare och social media influencer som dessutom är en hobby och ett stort intresse så är det de facto inte så mycket. Inte för att jag behöver försvara mig, men hur länge sitter du och slökollar på TV? Ärligt? 2-3 timmar kan flyga förbi och du har sett repriser av Simpsons och How I Met Your Mother och tja, det var den kvällen. Hursomhelst besitter jag ett dilemma i att dygnet består av 24 timmar och efter de nyss nämnda punkter har jag enbart 10 timmar till allt övrigt som livet innefattar. Och då menar jag ALLT. Det handlar om att sova, äta, duscha, träna, planera för och genomföra plåtningar, plugga, läsa böcker för egen njutning, se film, gå på teater, bio, opera, träffa vänner. Eller helt enkelt, att ha ett liv.

Jag är ett oerhört planeringsfreak och även om jag jobbar på att inte vara perfektionist fullt ut så är jag tvungen att schemalägga mina dagar för att få allt gjort. Jag schemalägger verkligen allt. Låt oss säga att jag på måndagar mellan 18 och 19 läser tidningar, då är det det jag gör och inget annat. Jag svarar inte i telefon, kollar inte sociala medier eller lagar mat samtidigt (om det inte går att multitaska då såklart). I mitt schema ingår också minst en programpunkt som medför vila. Vila för kroppen, vila för hjärnan och vila för sinnet. Jag behöver helt enkelt en (eller gärna flera) stunder under dagen för sinnesro. Sinnesro är ett ledord som jag kan uppnå genom att till exempel meditera, se en bra film som jag sett fram emot, eller helt enkelt sätta mig på ett fik och titta på folk som går förbi fönstret. Jag finner både inspiration och nöje i att göra detta och ibland får jag till och med till ett leende som på bilden. Det här lät som en predikan, men ska inte uppfattas som en sådan. Om någon uppfattar detta som en sådan är det nog mest jag själv och då är det välbehövligt för att påminna mig själv om att hålla mig i balans, både fysiskt och psykiskt. Om man inte har den balansen kan man gå in i väggen och en dag finna sig själv i att inte ens orka ta sig ur sängen. Trust me, I know. Så sköt om er och njut av hösten även om det än så länge är lite grått ett tag framöver.

20160824-dsc00878

Foto: Hugo Hofverberg

46 Comments

 1. Sharon Wu
  2016-10-19 at 09:01
  Svara

  THOMAS! I love this picture of you haha! Can I please have your dimples?!

  We already talk everyday about our schedules and needless to say, we definitely need to get more sleep haha! So hard to juggle so many things in just 24 hours. I really don’t know how you work full time, study, and find time for social media! You must be superman. Teach me your ways! Hope you’re having a fab week so far <3

  xo, sharon

  http://www.stylelullaby.com

  • thomasfalkenstedt.com
   2016-10-20 at 14:45

   You can have anything you want, Sharon! 🙂 Haha.
   And I know, but then again reading your posts I have no idea how you manage things either so we’ll just have to keep learning from each other! <3
   xoxo
   Thomas

 2. Jo
  2016-10-19 at 11:04
  Svara

  This is a great read, Thomas! I have a 9 to 5 job as well. It can be very hectic to manage day time job and blogging on the top of my family life. You are doing very well though!

  xo,
  Jo
  http://www.glamfashionbook.com

  xo,

  • thomasfalkenstedt.com
   2016-10-20 at 14:46

   By the looks of it you’re managing it quite good as well! But great to know I’m not alone out there. 🙂
   xoxo
   Thomas

 3. Fe Samaia
  2016-10-19 at 11:51
  Svara

  Loved reading this post. I can totally relate with being super busy and working on different projects at the same time. It is definitely very important to take quality time for yourself .

  xoxo
  Fe
  http://www.fesamaia.com

  • thomasfalkenstedt.com
   2016-10-20 at 14:46

   Thank you so much for your kind words, Fe. 🙂
   xoxo
   Thomas

 4. Gina Diaz
  2016-10-19 at 13:45
  Svara

  You look very nice smiling Thomas! I can imagine how hard it can be, but you manage everything so so well. As Always, I enjoy to read your post and to have the sweet opportunity to interact with you 🙂

  much love, Gina

  http://www.artsyrunway.com

  • thomasfalkenstedt.com
   2016-10-20 at 14:48

   Aww thanks, Gina! 🙂 You always make so happy with your comments! 🙂
   Lotsa love right back at you,
   Thomas

 5. Jo
  2016-10-19 at 15:19
  Svara

  Great post and thanks for the reminder to leave some relaxation time for oneself. I must admit, I’m very bad at this and I pay for it by burning out and feeling uninspired. Only then do I ”unplug” and go out for a walk or to see a movie, which makes me feel better. You’re absolutely right, I will definitely try to schedule little quiet time just for me everyday.

  xo, Jo
  http://www.cutandchic.com

  • thomasfalkenstedt.com
   2016-10-20 at 14:50

   I hear you, Jo. I’ve been burn out and constantly am balancing on a thin line of being hyper creative and doing too much. I try to stop it when I notice nothing inspires me anymore. Thanks for a great comment! 🙂
   xoxo
   Thomas

 6. Christine Kong
  2016-10-19 at 15:50
  Svara

  Such a great post and so true! I just told my family that I wish there were 36 hours in a day and not 24! The amount of things we need to do are endless, but it is very important that we take the time to sit back and refocus. ALWAYS! Doing things like that definitely help us in the longer term. Thanks for the reminder! xoxo, Christine
  http://dailykongfidence.com/

  • thomasfalkenstedt.com
   2016-10-20 at 14:50

   I’m glad to hear I’m not the only one suffering from this! Thanks for stopping by sweetie! 🙂
   xoxo
   Thomas

 7. Stephanie
  2016-10-19 at 16:47
  Svara

  Oh my goodness your smile makes me so happy! Those dimples!! *heart eye emoji* I completely understand the feeling of not having enough hours in a day. Sometimes it feels like 24 hours is way too short to get everything I need to do done! I wish we could just extend the days or live off less sleep in order to accomplish it all haha!

  Stephanie // SheSawStyle.com

  • thomasfalkenstedt.com
   2016-10-20 at 14:51

   Hahaha, Stephanie, you’re too cute! 🙂 I vote for the latter option, but still, I know I need my sleep :/
   xoxo
   Thomas

 8. Jenn Hanft
  2016-10-19 at 17:24
  Svara

  Ah I can’t get over that shot! Made me smile 🙂

  Kudos to you!! I seriously commend other people who balance full time jobs, school, AND social media. I know myself at part time, school, and social media – I’m more than swamped and I definitely would love extra hours in my day. But it’s hard work and it all pays off in the end. I’ve adjusted myself to a schedule, though it’s a bit loose. I’ve recently been staying up fairly late to accommodate the work that needs to be done so I’ve been lacking sleep which is terrible. We all need to take some time to unplug too so we don’t get burnt out.

  XO Jenn
  http://www.jennsemble.com

  • thomasfalkenstedt.com
   2016-10-20 at 15:07

   Aww, Jenn, blushing here! I’m not used to smiling on pictures. AT ALL!
   And I totally get you on the sleep part. Like tonight I didn’t sleep much at all and I’m feeling like a wreck today… So we need our sleep and as you said, to unplug as well!
   xoxo
   Thomas

 9. Isabel
  2016-10-19 at 18:00
  Svara

  OMG ! Loved this post so much!
  And how cute you look on that photo?! So adorable!
  I really understand what you mean : I have a full schedule too ( my job and my two kids can make me feel so full-field but at same time so exhausted!) that sometimes I believe I have super powers 🙂 !
  How can I manage it all?! To be honest sometimes I just don’t know, must be some kind of magic…
  But I agree with you , at some point you have to stop and breath ( or sleep for an entire afternoon…) otherwise your body will suffer.
  I always take my time to go jogging so I can be with ”myself ” : that’s how I keep my mental sanity 🙂
  Love your blog my dear and it’s always a pleasure to read your thoughts.

  Sending you lots of love,

  Isabel

  • thomasfalkenstedt.com
   2016-10-22 at 20:39

   First of all, you’re making me blush, haha ?
   I do believe in us having super powers too mixed with a dose of magic, otherwise I can’t see how all this could be possible. Or then we’re just really awesome you and I, Isabel. 🙂
   Lots of love,
   Thomas

 10. Maryam
  2016-10-19 at 19:14
  Svara

  Great post Thomas! I also have a 9-5. It can get really hectic sometime.. trying to manage my time! It’s necessary to unplug sometimes!

  xo, Maryam
  http://www.glamandposh.com

  • thomasfalkenstedt.com
   2016-10-22 at 20:39

   It totally is dear Maryam! I’m glad you enjoyed it!
   xoxo
   Thomas

 11. Michelle Sun
  2016-10-19 at 23:13
  Svara

  Thank you for the reminder that we all needed to hear – that we need to squeeze ”me” time into our days despite how busy our schedules may be. Although I do not people watch in my own free time, I definitely know how relaxing it feels to grab a quick coffee at a coffee shop and just take in everything around you (without your laptop or cellphone taking up your attention).

  -Michelle Sun
  @missmisschelle
  http://www.missmisschelle.com

  • thomasfalkenstedt.com
   2016-10-22 at 20:41

   The thing you added last (without your laptop or cellphone…) is WAY crucial. I mean, it’s been forever since I had time to browse magazines, let alone read a good book. I miss having that time! We need more free time to be functional!
   xoxo
   Thomas

 12. Alyssa
  2016-10-20 at 02:13
  Svara

  It’s always interesting to hear how other people manage their time with social media. I find there aren’t enough hours in the day to get everything done. Good for you! Thanks for sharing 🙂

  • thomasfalkenstedt.com
   2016-10-22 at 20:41

   I totally agree we oughta have way more hours or 5 assistants to manage our thing! 🙂
   Love,
   Thomas

 13. Miki
  2016-10-20 at 02:46
  Svara

  This is such a great post Thomas. I completely get you. It is so hard to give myself down time when I’m caught up on a long to do list! Especially since I always spend time on Social Media. i am trying to make more time to unplug. The most unplugged I get is when I get a massage, go to the gym or travel. Haha we should all do that more right?? Thanks so sharing. it’s a great reminder to take a moment to appreciate the quiet and the time we have to rest!

  Xo,
  Miki
  http://mikialamode.com

  • thomasfalkenstedt.com
   2016-10-22 at 20:43

   I totally agree! I try to find things to do that EXCLUDES any kind of social media and a massage or going to the gym is perfect for that. I mean even my vacations nowadays are all about finding WI-FI hotspots… so much for vacation… So we totally need to unplug!
   xoxo
   Thomas

 14. Francesca Felix
  2016-10-20 at 05:52
  Svara

  Its crazy how much you can fit in a day if you have everything organized and scheduled!!
  xx F
  francesca
  Frank Vinyl : A California Fashion Blog

  • thomasfalkenstedt.com
   2016-10-22 at 21:28

   I know, it’s the only way to go! 🙂
   xoxo
   Thomas

 15. Linh Dao
  2016-10-20 at 06:00
  Svara

  I’m so happy I am not the only that has this schedule! I so admire people like you for working a full time job and doing this on the side because I do it too! Thank you for sharing Thomas!

  • thomasfalkenstedt.com
   2016-10-22 at 21:29

   And I get strength to go on as I know I’m not the only one out there, Linh! Thanks for your kind words!
   xoxo,
   Thomas

 16. Julia
  2016-10-20 at 10:43
  Svara

  Great post Thomas! I wish there were 36 hours in the day too – I actually don’t know how you manage to keep up with everything -you must be so organised, but you’re absolutely right to build in relaxation time!
  I love this photo – you have the cutest smile!!
  Julia x
  http://www.thevelvetrunway.com

  • thomasfalkenstedt.com
   2016-10-22 at 21:31

   Julia, you’re always so sweet to me! And thanks to you I’m smiling a lot more! 🙂
   xoxo
   Thomas

 17. Abdelkhalek
  2016-10-20 at 10:48
  Svara

  Such a great and interesting post

  http://www.abdelkhalekleblog.com

  • thomasfalkenstedt.com
   2016-10-22 at 21:31

   Thanks buddy!
   Thomas

 18. Annis
  2016-10-20 at 18:24
  Svara

  Really cool advice!!

  • thomasfalkenstedt.com
   2016-10-22 at 21:31

   Thanks! 🙂

 19. Atsuna Matsui
  2016-10-21 at 03:13
  Svara

  Wow you’re an extremely productive guy if you have a 9 to 5 job and still go to uni at the same time. That sounds super exhausting and it’s definitely important to learn when to unplug to reset our brains.

  xoxo
  http://www.atsunamatsui.com

  • thomasfalkenstedt.com
   2016-10-22 at 21:32

   I’m extremely everything, which is not always a good thing. Haha. But yeah, resetting is the key here!
   xoxo
   Thomas

 20. Bernice
  2016-10-21 at 09:15
  Svara

  I always love hearing your experiences and to see how you manage your life. I agree that making time for everything is really important, especially have ”me time”. People watching sounds like a fun thing to do. I might try it some time 🙂

  http://www.bunnybernice.com

  • thomasfalkenstedt.com
   2016-10-22 at 21:33

   Yeah, Bernice! You certainly should try it if you’re enjoy analyzing things, in this case people, haha. 🙂
   xoxo
   Thomas

 21. Molly
  2016-10-22 at 18:06
  Svara

  Wow! You’re an inspiration! Good for you for being so disciplined and staying on top of everything! I certainly know what it’s like to work a full time job and blog full time. So proud of you and don’t forget to take time for yourself! You deserve it! Also, yes to people watching! 😉

  Keep smiling!
  Molly | http://www.stylemissmolly.com

  • thomasfalkenstedt.com
   2016-10-22 at 21:34

   Your comments make my heart melt! I am so happy for your support sweetie! <3
   xoxo
   Thomas

 22. Hadasah
  2016-10-22 at 23:01
  Svara

  Hi Thomas,

  I really hope you are enjoying the weekend to the max and that time slows down a bit so you got time for everything u wish to do 😉 😉 sending you kisses & love…

  xoxo
  Hadasah // http://www.styletolove.com

 23. Sangyay Chen
  2016-10-23 at 01:08
  Svara

  Omg, I really needed to read this so thank you! This is something I’m struggling with as well because being a full-time student and blogging at the same can become quite overwhelming and I really need to learn how to ”wind down” with feeling lazy. Keep up the great post!
  xoxo,
  Sangyay | http://www.sangyayc.com

 24. Darlene
  2016-10-23 at 23:42
  Svara

  this is just what I needed to read. Everything you said make sense, now putting into work might be challenging but thank you for these awesome notes!
  Thenewgirl.me

 25. Adelina
  2016-10-25 at 22:20
  Svara

  Another beautiful post!! I am the SAME!! I need 36 hours in a day! Truth is, I have burnt out more times than I can count but I hate being and feeling lazy! Being over productive though isn’t healthy, by any means. Sometimes we need to choose what is most important and not try to cram everything in a day. I always try to achieve the impossible in one day. It’s in my nature and If I don’t do it its like fighting myself. I’ve been better, but when you love what you do, you can do it 48 hours a day if that existed!! I love people watching too SO MUCH btw! xox, Adelina

  http://www.thecharmingolive.com

Kommentera