Blogginlägg

Lager på lager

Lager på lager

Fashion, Life itself

Förra veckan snöade det något så in i helskotta, åtminstone i Stockholm med omnejd, men även här i Skåne fick vi vår första snö för i år. Ett faktum jag inte är alltför lycklig över då jag anser att snö är fint på bild och när man kollar ut genom fönstret, men att vada i snöslask tillhör inte mina favoritsysslor. Däremot är det ett ypperligt tillfälle att klä sig med lager på lager och gosa in sig i mysiga tröjor. Förutom min outfit på bilderna tänker jag däremot inte prata så mycket om just mode, förutom att jag slår ett slag för den härliga mössan från Sätilä of Sweden samt den värmande koftan från Esprit, utan håller mig till just lager.

Jag brukar likna mig själv vid en lök. Ju fler lager av löken du skalar av, desto större är chansen att dina ögon kommer att tåras. Det låter ju inte som den perfekta kontaktannonsen direkt, men jag märker att ju fler lager jag skalar av, desto fler är antalet människor som faller för mig. Vare sig det är på ett djupt eller mer allmängiltigt plan. Detta är självfallet inget problem i sig då det är mycket smickrande, men faktum är att det blir jobbigt om känslan inte är ömsesidig. Jag är glad över att jag har ändrats så mycket som person att fler och fler upptäcker mig för den jag är, det vill säga älskvärd. Däremot så kan det vara väl så jobbigt. Jag är mycket medveten om att jag är en öppen, flörtig och ”fysisk” person. Det vill säga, jag rör på folk, kramar dem ohämmat för att inte tala om kindpussar i rätt sammanhang. Detta är något alla inte gör och jag har förstått att detta kan skapa viss förvirring i vad det egentligen jag är ute efter. Jag kan bara konstatera att det är en del av min personlighet och något jag inte kommer att ändra på. Jag skriver inte detta inlägg för att såra någon, än mindre för att skryta om att jag är älskvärd (vilket jag förvisso är). Jag skriver det för att jag måste få ut det helt enkelt. Är min reaktion mitt eget påfund? Nej. Är jag nöjd med situationen? Nej. Handlar det om mina problem med att släppa någon alltför nära inpå livet? Ja. Så det här är ytterligare en sak jag får bearbeta helt enkelt. Däremot tänker jag inte sluta vara allt det ovannämnda, men jag kommer att sätta tydligare gränser. Den här löken har skalats till den grad att knappt några tårar går att utvinnas ur den längre.

ts_dsc_0345ts_dsc_0347

ts_dsc_0356ts_dsc_0358ts_dsc_0367

Beanie: Sätilä of Sweden
Cardigan: Esprit
Handskar: H&M
Jeans: River Island
Sneakers: H&M

Foton: Thomas Sandau 

51 Comments

 1. Lily
  2016-11-16 at 16:03
  Svara

  Ahhh – so glad you missed that snow storm!! It gets crazy here in Reno too, I just hate driving in it but I do love watching it 🙂 I love the analogy you used with the onions, thanks so much for opening up with us and telling us a bit more about yourself. Great read!

 2. michenn
  2016-11-16 at 16:03
  Svara

  Awww I love how you described your layers almost like an onion! So true and I remember feeling like that all the time. So many layers and you don’t really want to show them to everyone!

  That said, the beanie looks super cute on you! I have such a love/hate relationship with beanies; I think they look SUPER CUTE on and I like them for like 2 minutes and then I just want to rip them off my head haha. But I love this on you and how you styled it with that cardigan!

  michenn

  michenn Chanel Slingbacks Review

 3. Molly
  2016-11-16 at 16:18
  Svara

  I am loving that sweater and beanie on you! In Seattle we rarely get snow, so when we do its a nice treat. I’m always loving how open and honest you are with your readers. Being vulnerable is never easy and I too feel like that onion with many layers! Love the depth you have!

  Keep smiling!
  Molly | http://www.stylemissmolly.com

 4. Candace
  2016-11-16 at 17:07
  Svara

  I’m with you. I’m not a huge fan of the snow…unless it only lasts for a couple of days and doesn’t come back until the following year lol. What a great analogy you made comparing yourself to an onion. It’s never a great idea to open up to everybody, especially being hurt time and time again. Thanks for being an onion for us 🙂

  http://www.thebeautybeau.com

 5. Christine Kong
  2016-11-16 at 18:22
  Svara

  First of all, I LOVE this look! All the layers are so cozy and the colors are perfect together. This buttoned sweater is to die for and love that beanie too! And even though I don’t know all of your layers and will never get there, I still find you super adorable! I love your honesty and your opinions and how you are so true to yourself. xoxo, Christine
  http://dailykongfidence.com/

 6. Miki
  2016-11-16 at 18:56
  Svara

  Love your sweater and this entire outfit. It’s so true that people can completely misunderstand when you are open with them. Your onion analogy is actually quite funny and spot on.

  Xo,
  Miki
  http://mikialamode.com

 7. Stephanie
  2016-11-16 at 19:36
  Svara

  I have to admit that the second I saw the title of this post, I was hoping you were going to talk about how every person has layers. Thanks for making my hopes come to fruition 😉 I love when you open up, but I can also understand how becoming more vulnerable can end in heartbreak (on either end of the relationship). It can be challenging to find where to stop when you’re getting to know someone. Just know that I love all the layers I’ve seen so far (of course, because you’re irresistible hehe).

  Stephanie // SheSawStyle.com

 8. Rachel
  2016-11-16 at 19:53
  Svara

  Thomas you always have the best style, loving all of these layers. Your knit cardigan sweater is just perfect.
  xoxo, Rachel
  
http://www.rachelvogttrends.com

 9. Open Kloset By Karina
  2016-11-16 at 21:39
  Svara

  Hey Thomas:)
  Totally love your Outfit:) sooo Cool:)
  The Hat super Sweet:)
  Kisss

 10. Jen
  2016-11-16 at 22:47
  Svara

  We all have many layers. I think you just need to know how much to share and find the right time. You don’t want to completely cut yourself off from others or share wayyy too much from the get-go. Life is about balance and I’m sure you will find it in your relationships. 🙂

 11. Jo
  2016-11-16 at 22:53
  Svara

  I’ve you told on Instagram how much I loved this outfit, you pretty much look like one of those male models from a J Crew catalog I receive every month. You truly have the best man style! Reading your blog is like reading a story book each time. I have the same issues about opening up myself to others, maybe because I did experience heartbreaks in the past relationships when I was too open and became completely vulnerable. Oh by the way, I never once got teary eyes when I peel/chop onions :).

  With love,
  Jo
  http://www.glamfashionbook.com

 12. Jo
  2016-11-17 at 00:13
  Svara

  Even though it’s a men’s sweater, I totally want that sweater for myself! It looks so luxe, warm, and cozy. I am so not looking forward to winter here in NYC!! I’m sure it’s nothing like a Scandinavian winter, but it ain’t pretty either.

  xo, Jo
  http://www.cutandchic.com

 13. Yasmin
  2016-11-17 at 00:26
  Svara

  I’m a huge fan of that sweater! It looks so luxe and cozy. And I love how your bangs are just peeking outside of your hat. It’s super cute!

  xx Yasmin
  http://banglesandbungalows.com

 14. Samantha Mariko
  2016-11-17 at 00:49
  Svara

  your street style is always on point! I love how you layered the coat over the cardigan. Thanks for your thoughtful comment on my last post I enjoyed reading it!

 15. Jordan Chapman
  2016-11-17 at 01:35
  Svara

  You really are pulling off the layering!!! Love that chunky knit cardigan and it looks really good on you!!
  Jordan xx
  http://www.thehatlogic.com

 16. Gina Diaz
  2016-11-17 at 02:05
  Svara

  I love this outfit so much Thomas! you look very amazing in it and also, I love the colors as well. I find so sweet the way you have described yourself with the onion layers 🙂

  much love, Gina

  http://www.artsyrunway.com

 17. samira
  2016-11-17 at 04:59
  Svara

  loving this look! that coat looks great on you, love all the layers!

  xo, Samira

  http://www.leathertolunch.com

 18. Jenelle
  2016-11-17 at 06:20
  Svara

  So much snow!!! It sounds really cool, but I think I would get over it too!
  This analogy is a good one, though, when you have gotten to that stage where you need a break from giving up so much of yourself only to have it not work out quite as planned, you need a break.
  xx Jenelle
  http://www.inspiringwit.com/

 19. Helen Chik
  2016-11-17 at 08:51
  Svara

  I’m seriously loving that cardigan you’ve layered inside that coat! It’s so strange to see you rugged up when I’m melting away in the heat in Bangkok! You look fabulous as always!

  Helen xx
  https://ch1k.com/hotel-hopping-with-ovolo-group-in-hong-kong

 20. Eric K
  2016-11-17 at 13:03
  Svara

  Glad you missed that snow buddy . We all have to reserve ourselves to some extend . I totally understand when you open up ppl tend to like you even more . I feel you , because I deal with the same. Amazing post buddy
  http://www.erickfashion.com

 21. Tamara
  2016-11-17 at 18:12
  Svara

  This sweater is soo gorgeous! and it looks so cozy and warm!

  XoXo,

  Tamara – LoveofMode.com

 22. Linh Dao
  2016-11-17 at 23:24
  Svara

  I SOOOO adore this look on you! So cute Thomas. I love the sweater, the beanie, and the gloves! Love a good layering when I see it. Talking about snow, that sucks that it was the worst in so long but it makes me miss snow thinking about it. Being in California, everything is dry and definitely no snow where I am at haha But I do enjoy the summer weather, so I guess I can’t complain but too much! Bundle up and keep warm babe!

  Love, Linh
  http://www.xcapewithlinh.com

 23. Isabel
  2016-11-18 at 00:19
  Svara

  My dear, first things first: you look adorable with those colors and this knit is everything on you!
  I can’t help saying again and again that I love your blog, It’s like reading your story 🙂 I love the way you open yourself to us.
  Keep up the good work sweetie, can’t wait to read another post!
  Love,

  Isabel
  http://www.bloggingmycloset.blogspot.com

 24. Darlene
  2016-11-18 at 01:02
  Svara

  Ha! Luckily still hasn’t snow yet in Canada, much to my happiness, you look super ready for Winter. I actually like your sweater, do they have it for women’s? safe trip back to Sweden!

  x
  Darlene

 25. Josie
  2016-11-18 at 01:22
  Svara

  I love how you write you make me laugh ever time lol
  I also like how you open up to us! Love this look and I think it’s so good to support local brand.
  As usual you have amazing style 😉

  Bisous, Josie
  http://www.petiteandbold.com

 26. Tania
  2016-11-18 at 01:54
  Svara

  Love that cable-knit sweater, it looks like such a perfect winter piece. I always love seeing how people dress for cold weather since we don’t really have any of that in LA. Sounds like an epic snowstorm!!

  You seem like such a thoughtful and sincere person. I could see how revealing too much of your true self to people might result in heartbreak. But, there are certainly worse problems to have than being too adorable! 😉

  xx freshfizzle

 27. Iliana Garcia
  2016-11-18 at 03:35
  Svara

  Snow already? I cannot wait for snow here in DC!
  I LOVE your sweater, looks super cozy and comfy 🙂

 28. gracie
  2016-11-18 at 04:35
  Svara

  Thomas I can totally relate to the layers of an onion comparison. I feel like I am like an onion as well. But I have struggled with letting people in because I am such a young worker bee that I forget to make time for relationships. I know that I need to let friends peel back that layer to see the real me. And on another topic, love the layered look perfect for heading back to Sweden, it sounds cold there !
  xx, gracie
  snappedbygracie.com

 29. Sharon Wu
  2016-11-18 at 07:43
  Svara

  You look so warm Thomas! Lol! I love your onion comparison… not only do I love onions, but I also can totally relate in the way where I feel like I am an onion myself! It’s hard for me to trust people and let them in after well, some unfortunate events and relationships haha. Anyway, I’m loving your outfit and it looks perfect for the super cold weather in Sweden! It’s finally starting to cool down some here in LA so hopefully I’ll be able to break out my coats very soon 🙂 xo, sharon

  http://www.stylelullaby.com/fashion/holiday-shopping-shoprunner/

 30. francesca
  2016-11-18 at 07:59
  Svara

  the styling here is so good! Love these cozy layers and the colors
  francesca
  Frank Vinyl : A California Fashion Blog

 31. Martin Ebner
  2016-11-18 at 10:30
  Svara

  Touching article Thomas!

  Love your cardigan and Gloves. Keep up the great work and please continue to provide us with fashion inspiration! Have a super weekend.

 32. Fe Samaia
  2016-11-18 at 14:15
  Svara

  Thomas I love how honest you are on your posts. Love reading about your thoughts and opinions 🙂
  Your outfit looks amazing too!

  xoxo
  Fe
  http://www.fesamaia.com/the-perfect-jumpsuit-for-a-sophisticated-french-look/

 33. Kusum
  2016-11-18 at 17:12
  Svara

  Awww I am sending you a tight virtual hug, Thomas! You are such a beautiful soul and sad to hear that this has happened to you. I love your honesty and transparency and my only advice to you would be surround yourself with people that do not take advantage of you but appreciate you for who you are and love you for the person you are. And I know its not easy, but don’t let the bad that has happened to you in the past distance yourself from some wonderful relationships and friendships you can find along the way!
  xx, Kusum | http://www.sveeteskapes.com

 34. Deddeh Howard
  2016-11-18 at 18:14
  Svara

  I love that sweater on you. Layering is the best part of dressing up. If you can layer well, you got it down. Great job Thomas.

 35. Nita
  2016-11-18 at 18:25
  Svara

  I love your writing style and I’m totally jealous that you get snow!! We only get *maybe* an ice storm once a year here in Dallas, TX haha!! Excellent job layering btw!! <3

 36. Bernice
  2016-11-18 at 21:33
  Svara

  I love the Espirit knitted cardigan! They’re my favourite type of sweaters on guys as they look smarter haha

  http://bunnybernice.com

 37. Brittany
  2016-11-18 at 22:15
  Svara

  Great gloves!

  xx
  outofofficeny.com

 38. Jenn Hanft
  2016-11-19 at 03:53
  Svara

  Ah Thomas, I absolutely love this sweater!! It looks so warm and cozy! On a side note, I can relate to where you’re coming from to some degree. I remember that I actually used to compare myself to an onion believe it or not. Ive grown to shield myself with many layers and have grown to have serious trust issues. It’s a learned self defense mechanism because I’m shielding myself from getting hurt again by making it harder for people to get to know me. But with time those who prove patience will take their time to peel back the layers even if it may bring tears.
  XO Jenn
  http://www.jennsemble.com

 39. Jennifer Quattrucci
  2016-11-19 at 11:18
  Svara

  I was meaning to get to your blog as soon as I saw the post about it . It sounded so intriguing and I wanted to wait til I had the time to sit down and enjoy it. First of all, I admire the fact that you support local brands and absolutely adore the beanie. I also agree with you about the snow !!!! Except I probably only want it 1 day and that’s Christmas after Santa has carefully delivered presents. I totally identify with you about the onion – the layers and telling too much – it’s made me reflect and not want to really open up again.

 40. Lady Goldapple
  2016-11-19 at 15:48
  Svara

  It seems to me that you’ve been hurt a lot… which is awful. But don’t let it affect the way you are, be, or act. Be sad about it, learn from it, get over it. I totally get you, because I got the same with people. I thought they were my friends, but they turned out to be completely different people with completely different agendas. At first you feel hurt, sad, maybe even used. But then you think: ok. Maybe it should be like this, I can learn from it. Sending you all my love <3

 41. Hadasah Love (Style to Love)
  2016-11-20 at 01:11
  Svara

  Love everything about this post! So cute!
  Love, Hadasah Love
  http://www.styletolove.com | Instagram @hadasahlove

 42. Alexandra
  2016-11-20 at 02:16
  Svara

  Ah! I love this post! Layering is so crucial for the winter! I love how you styled this featured look and especially those beautiful leather gloves! They make for a perfect holiday gift! Thank you for sharing! I really sure hope the snow has melted away upon your arrival!

  Much love from NYC,
  Alexandra
  http://www.alexandrachloe.com

 43. Atsuna Matsui
  2016-11-21 at 02:24
  Svara

  I’m loving all these layers for Fall. The knit cardigan looks soo comfy and I love the knit details of it! Your white sneakers also make this outfit a little more street and casual, which makes it great for everyday wear.

  xoxo
  http://www.atsunamatsui.com

 44. Marcy
  2016-11-21 at 18:32
  Svara

  Love layerd and layers love you! Such a great look and style! Plesse keep sharing

 45. Cece Lam
  2016-11-22 at 06:05
  Svara

  can I just say that you always slay??? amazing!!!

 46. Taylor
  2016-11-24 at 00:10
  Svara

  Such a great layered look!
  Love your coat!
  xo.
  http://www.itswhatsin.com

 47. gigi
  2016-11-24 at 00:12
  Svara

  This cardigan is so perfect on you! I love the texture and the color. And I am totally with you on the snow. It’s good for about 2 weeks but that’s it!!

 48. Laurelle
  2016-11-24 at 06:03
  Svara

  An onion is a great analogy for how complex we are!! And I loved your beanie and sweater!! I’m looking for good gifts for my husband and brother, so maybe I will add that to my list for them!
  -Laurelle
  http://www.bellebylaurelle.com

 49. Darci
  2016-11-24 at 06:56
  Svara

  Wow all that snow, we don’t have a crazy storm here like that in Texas, but at least you have all the perfect layers! I love that cardigan and those sneakers babe!

 50. Yuena Li
  2016-11-24 at 09:02
  Svara

  Love your outfit! I have a smile request though. I would LOVE to see you smile!!

  With love,
  Yuena
  http://wordpress.simplyyue.com

 51. Stefanie
  2016-11-28 at 18:05
  Svara

  this is such a great outfit! I’m loving the sweater! I like snow OCCASIONALLY, only if it doesn’t last long and it doesn’t interfere with plans haha. but it is pretty every once in awhile 🙂

Kommentera