Blogginlägg

Livets förgänglighet

Livets förgänglighet

Travel

Idag firades Körsbärsblommans dag i Kungsträdgården på initiativ av Japanska Föreningen i Stockholm. På japanska kallas körsbärsblomningen sakura och det är härligt att se hur denna japanska tradition gör att vi stockholmare år efter år vallfärdar till Kungsan för att njuta av färgprakten och går därifrån med ett leende på läpparna. I år är det kallare än vanligt i april så vi fick vänta ända tills nu för att få se träden i deras fulla prakt. Då Kungsan alltid är smockfullt med människor ägde denna plåtning rum några dagar sen en kall och tidig morgon, men vad gör man inte för att undvika folkmassorna och få till den där perfekta bilden…

I japansk estetik öppnar körsbärsblomman upp dina sinnen för att upptäcka vad som omger dig, men påminner också om livet självt och dess förgänglighet, något som på japanska kallas mono no aware. Om ni känner mig rätt så skulle detta kunna bli ett väldigt långt inlägg där jag reflekterar kring livet, men dagens reflektion är rätt kortfattad: Livet är underbart. Jag är på en bra plats i livet och vet att det kommer att bli ännu bättre inom en snar framtid. Det är en glädje att vara vid liv. Det vi inte insåg i tonåren var att dagarna inte är oändliga och att livet rusar en förbi och snart sitter vi där i en gungstol hutandes åt ”dagens ohyfsade ungdom”. Det är en bit dit, men just på grund av att livet är förgängligt passar jag på att vörda varje dag och tar inget för givet. Jag älskar livet helt enkelt.

Vad gäller min outfit så kommer bomberjackan från Forever21, vilken jag kombinerat med en enkel tisha from Things to Appreciate och svarta jeans från Cheap Monday. Detta är jag i ett nötskal. Bra basvaror med en extra twist som sticker ut.

Sen vet jag hur mycket vissa av er tycker om att se mig le, så här kommer ett tappert försök till ett leende trots den tidiga och kalla morgonen detta plåtades. Hoppas ni på olika håll i landet har fått njuta av sakura och fått uppleva hur våren och livet självt börjar blomstra igen efter den långa vintern. Nu hoppas vi bara på lite varmare temperaturer och det snarast.

Jacka: Forever21
Tisha: Things To Appreciate
Jeans: Cheap Monday
Sneakers: Zara

Fotograf: Linda Andersson

48 Comments

 1. Vale
  2017-04-22 at 16:11
  Svara

  I love your bomber jacket, it’s absolutely gorgeous! Kisses

  Fashion and Cookies – fashion & beauty blog

 2. Mariann yip
  2017-04-22 at 16:34
  Svara

  I love how your outfit is inspired by cherry blossoms. I think cherry blossoms are gorgeous and even though they only bloom during this time of year, it’s still great to embrace it. I also don’t think a lot of guys can pull that bomber off but you are totally rocking it. You never have to try and still look very stylish 🙂

 3. Gina Diaz
  2017-04-22 at 17:16
  Svara

  I love this bomber and color! it suits you so perfect!!! and it is so perfect for spring, too!!! I love this post and the fact we should appreciate each moment and not take it for granted. This week, this thought have been on my mind and I’m happy to be aware of it and also to be reminded of it here in your post!!

  sending sunshine your way! 🙂

  xx. Gina

 4. Open Kloset
  2017-04-22 at 18:06
  Svara

  Ohhh Thomas,
  Love Cherry Blossom:) I have a Rituals Collection: The Cherry Blossom One, Smells soo Good:)
  But I Love the Trees too and The Photos with you just Breathtaking:) Love the Jacket and the Print, Totally would wear too:) How Cute and Pretty one:)
  Loved soooo much the Cherry Blossom Style Photos:)
  Happy Weekend
  Kisses Karina

 5. Joanna Bladh
  2017-04-22 at 19:40
  Svara

  Gorgeous as always and beautiful pictures ? Well done ?

 6. Lauren
  2017-04-22 at 20:50
  Svara

  Omg this festival looks beautiful! I saw some of the cherry blossoms in D.C., but nothing like this. Great photos 🙂

  Xx,

  Lauren

 7. Gracie
  2017-04-22 at 21:20
  Svara

  WOW your bomber jacket is perfect with the cherry blossoms in the background. So pretty. Reminds me of the Cherry blossoms in Washington. Great post.

  xxgracie

  snappedbygracie.com

 8. Anthony @oh_anthonio
  2017-04-23 at 00:50
  Svara

  LOVE LOVE LOVE everything about this! The backdrop, the story, the message, the outfit – it’s all on point!

 9. Samjah
  2017-04-23 at 04:24
  Svara

  I just love reading your posts Thomas. You always say something that I can either relate to and take away. You are so right, life is beautiful. And we should cherish every moment of it. I’ve never heard of this event but it seems so fitting because in the spring, everything looks. Oh and your jacket is everything!! Loved this post!!

  • Samjah
   2017-04-23 at 04:25

   I meant in the spring, everything blooms! Darn autocorrect lol.

 10. Jenelle
  2017-04-23 at 04:44
  Svara

  They are soooooo preeeeetty! hehe. I just love when these are all in bloom, even when the petals fall, it looks like snow on a sunny day. And the sweet smell! Uh! So beautiful. Good call on the early morning for the shoot, I think you would have needed to do it that way, even if it was cold. More smiling shots please! 🙂
  xx Jenelle
  http://www.inspiringwit.com

 11. Lady Goldapple
  2017-04-23 at 10:46
  Svara

  You always find the most beautiful spots for making these stunning photo’s as you did now, with these beautiful cherry blossom. Spring is gorgeous and so is your bomber jacket babe, XO Charissa
  http://www.ladygoldapple.com

 12. Jennifer Quattrucci
  2017-04-23 at 15:13
  Svara

  Now that I finally found a bomber I love ( coming soon to the blog, lol !!) you come along with the most amazing, most magnificent bomber EVER. The lighting and just everything about these captures is mesmerizing. Truly, pink is your color, but really it is your thoughts that always move me the most. I am totally embracing the moments myself lately and so happy to be realizing what really matters in life. Your smile is my favorite, darling!!!!
  Love,
  Your Jenny

 13. Claudia
  2017-04-23 at 17:45
  Svara

  I’m soooo getting that same bomber jacket! I love it when men dress in pink and I haven’t seen nobody pull it off better than you. The visuals are incredible, love how you blend in with those beautiful cherry blossoms. xx C.

 14. Stephanie
  2017-04-24 at 02:15
  Svara

  I freaking love love love this post with all my heart. Your outfit makes me so happy – that may have something to do with the perfect amount of pink – and your outlook on life is just as wonderful. Keep up that positivity, my friend!

  Stephanie // SheSawStyle.com

 15. Sharon Wu
  2017-04-24 at 06:17
  Svara

  Omg I love how these photos turned out and pink looks SO FABULOUS on you Thomas!!! I wish there were cherry blossoms around me haha! xo, sharon

  http://www.stylelullaby.com/interior/wake-up-better-tuft-and-needle/
  @stylelullaby

 16. Coco
  2017-04-24 at 10:44
  Svara

  I definitely love to see you smiling! Don’t ever underestimate the cuteness of your smile! Stockholm must be a really nice place to live! After reading this post I’m even more sure about it! How amazing that you celebrate Sakura, and what a charming display of cherry blossoms. Thank you for reminding me of enjoying the present moment, you are always very wise. You actually blend with the cherry blossoms, that bomber is seriously cute!! I also like to add a twist to a basic outfit. Your tee and jeans are very cool by the way. So happy you are happy right now. Big hugs! Valeria

 17. Gabriela Vera
  2017-04-24 at 12:00
  Svara

  Cherry blossom is awesome and the trees look so pretty. I’m really loving that bomber jacket on you from Forever 21.

  Xo,
  Gabriela Vera
  http://www.gverastyle.blogspot.com

 18. Jen
  2017-04-24 at 14:53
  Svara

  Your smile is beautiful! I love watching people smile. It may sound creepy but it just lights up their mood and makes me smile too. There are cherry blossoms blooming here too and it so beautiful! You paired the bomber so well with the sakura in the back. I’m glad you’re in a good place Thomas!

 19. LAFOTKA
  2017-04-24 at 15:13
  Svara

  Oh I would LOVE this location in Glasgow (all year round haha)! Such a shame Cherry Blossoms only blossom for a little while. Love the bomber!

  Tatyana x
  LAFOTKA

 20. Aleksandra Ladygin
  2017-04-24 at 21:02
  Svara

  Yes… this year has been really colder than usual… Waiting for the summer already, not spring! I didn’t know Forever 21 have such pretty jacket!
  Lovely flowers and photos! Really enjoyed your spring post!

 21. Claudia Di Capua
  2017-04-24 at 21:10
  Svara

  This bomber jacket is sooo sick! I love the colors and how you match the trees! So pretty 🙂

  ~Claudia Di Capua
  http://www.claudiadicapua.com

 22. Claudia Di Capua
  2017-04-24 at 21:11
  Svara

  This bomber jacket is sooo sick! I love the colors and how you match the trees! So pretty

  ~Claudia Di Capua
  http://www.claudiadicapua.com

 23. Aimara
  2017-04-24 at 23:05
  Svara

  Wow, looks like such a great time to be in Stockholm! These trees are so so pretty and love the photos Tom!
  Your outfit is on point as usual. I love your style always, so effortless chic. You and your photographer nailed the pics despite the cold weather.
  And I needed to read this. I’ve been going through a little rough patch so it’s nice to be reminded that life is beautiful and to live and appreciate one day at a time!
  Thanks for sharing friend! And yes, SMILE more!
  XO
  Aimara
  http://www.waysofstyle.com

 24. Morgan Ryan
  2017-04-25 at 00:21
  Svara

  Okay can we just talk about how beautiful these photos are?! I mean that bomber literally matches the trees that surround you! Epic,
  M

 25. Bernice
  2017-04-25 at 00:29
  Svara

  The limited time cherry blossoms are in bloom really reminds us to appreciate beauty while we see it ☺️

  https://www.bunnybernice.com/single-post/2017/04/25/Dress-For-Work-Without-Being-Dressy-For-Work

 26. Bryanna
  2017-04-25 at 01:26
  Svara

  That location is absolutely stunning! I would be there everyday if I could haha. I really like how you paired the location with that Japanese inspired bomber. Plus, a quick little history lesson! I can dig this. Such a fun Spring shoot, and I really like how you let the trees and the jacket do most of the talking. The black and white combo really made the rest of the look pop.

  xoxo Bryanna | Coming in Clutch

 27. Samantha Mariko
  2017-04-25 at 01:28
  Svara

  Thomas, this is a beautifully written post! That’s great you can enjoy the cherry blossoms in Stockholm as well, they are just as beautiful 🙂 I agree, life is beautiful, we just need to remind ourselves of the little things that make life so great 🙂 BTW, those Cheap Mondays are awesome!
  http://www.samanthamariko.com

 28. Candace
  2017-04-25 at 01:47
  Svara

  Haha, a semi-smile over no smile is all good to me! I had no idea the sakura bloom had so much meaning, but then again, what doesn’t? You’re such a positive person, even when life may be crap. I actually just spent the last hour or so crying over some bad news I received, but I can agree that it is certainly a joy and blessing to be alive. So many of our friends and family have gone on and that’s why we can’t take a single day for granted with the people we love. I know that now more than ever! In other news, that bomber is so fly 🙂

  http://www.thebeautybeau.com

 29. Iliana
  2017-04-25 at 07:42
  Svara

  Ahh I don’t know which one I love the most, your bomber jacket or the cherry blossoms! You’re making it super hard but always love the styling.

  Xx
  Iliana | http://www.sophisticatedfashionista.com

 30. Sheree
  2017-04-25 at 08:20
  Svara

  Stop, you have stolen my heart with all these dreamy prettiness. Who knew there were cherry blossom celebrations in Stockholm as well and I bet the flock to see the beautiful tree is expected. Smart thing to do it early in the morning when there is no one and it is just you surrounded by those trees. That bomber jacket is the perfect piece to wear for this occasion. Life is def beautiful and you are in a beautiful beautiful place!

  ~ xo Sheree
  Posh Classy Mom
  Instagram

 31. Jo
  2017-04-25 at 14:21
  Svara

  These are absolutely stunning set of pictures here with that perfect bomber and gorgeous cherry blossoms in them. I love the amazing taste you have in things truly. I must agree life is beautiful especially after seeing this post :). You should definitely smile more as I adore several smiling pictures you shared with us lately. Thank you so much for another great post my love.

  Love,
  Jo

 32. Jennifer SavvyGreyStyles
  2017-04-25 at 19:04
  Svara

  I love cherry blossoms. They are so so beautiful. That bomber jacket you have on is so amazing and trendy I love it! Life is so beautiful and we need to enjoy it!

 33. Jo
  2017-04-25 at 23:09
  Svara

  What a beautiful and joyous set of photos! The cherry blossoms look magnificent. The neighbors next to my childhood home had a cherry blossom tree. I loved seeing it bloom but in my youth I never saw anything more than the beauty of the blossoms. Looking at it from the principle of mono no aware makes it even more beautiful to think of. Thanks for sharing!

  xo, Jo
  http://www.cutandchic.com

 34. Kirsten Wendlandt
  2017-04-26 at 02:57
  Svara

  Thomas I absolutely love the outfit you picked for this cherry blossom post! You couldn’t have picked a better bomber, it looks so good in the photos! The cherry blossoms are in full bloom here in Toronto too and I’ve been meaning to head out for an early morning shoot as well. Thanks for inspiring me to make this happen!

 35. Vanessa Berlin
  2017-04-26 at 03:12
  Svara

  This post is awesome! I’m totally in love with the whole scenario, really getting those Japanese vibes with the cherry blossoms in the back. I like how you blend in with the environment with that bomber jacket! It’s so trendy and I could totally see myself wearing it, I love it! Thanks for sharing.

  Vanessa

  http://thefashionstatement.net

 36. Stephanie
  2017-04-26 at 03:34
  Svara

  The cherry blossoms are so pretty! And your bomber is so cool!

  Stephanie | http://www.dotsandhoney.com

 37. Laurelle
  2017-04-26 at 07:35
  Svara

  I love these photos! They’re stunning and magazine worthy!! The way your outfit works with the trees and blossoms is just lovely!! I also love how you spruced up some great basics with that neat jacket! I like to do that too!
  -Laurelle
  http://www.bellebylaurelle.com

 38. EVA
  2017-04-26 at 07:37
  Svara

  You was fortunate enough to have found such a beautiful place full of pink blooming trees. It is worth waking up early and being able to make these wonderful photos. Absolutely awesome like in Japan. Can you sell me your bomber ??? <3
  xx
  Eva
  http://www.themermaidfashion.com

 39. Yasmin
  2017-04-27 at 02:06
  Svara

  That bomber is so fun and I’d totally rock that myself. I love the way you match with the gorgeous cherry blossoms. I used to enjoy them when I lived in DC. So glad you get to also!

  xx Yasmin
  http://banglesandbungalows.com

 40. Jordan Chapman
  2017-04-28 at 01:42
  Svara

  I think being in the cold makes us smile a little harder as bloggers. The bomber x cherry blossom combo is a great pairing and love how these photos came out!
  Jordan xx
  http://thehatlogic.com

 41. Meg
  2017-04-28 at 01:43
  Svara

  Wow I am so jealous of those cherry blossom trees. We don’t have those around here and I find it so gorgeous. Your outfit is also amazing!

  meg
  http://www.meghanlaurie.com

 42. Ann-Marie
  2017-04-28 at 07:19
  Svara

  What a beautiful scenery! You look good too!
  http://theoraclejournal.net

 43. Thai Lam
  2017-04-28 at 21:32
  Svara

  so many summer vibes with one jacket! Love it!

 44. Eric K
  2017-05-01 at 04:25
  Svara

  We usually don’t think of all the beautiful things around us . There are so many around us . Itbstart withnyiur style buddy , your bomber jacket is so awesome . I love it buddy . I need to borrow it from you .

 45. Dom
  2017-05-02 at 06:30
  Svara

  Hello Tommy! Wow, I love this perfect spring post. As you know I’m a location freak and I always have to have locations fit my outfits and this truly fits yours here. I love that bomber jacket, it’s perfect and totally something I would wear! I’m all for embracing the beauty around us all. Like I said.. I’m a location freak and like to have the location be an extension of the outfit, just like you did here with these beautiful cherry blossoms.
  Great as always dude.
  xx, Dom

 46. marcy
  2017-05-10 at 19:24
  Svara

  Absolutely love the cherry blossom seasons!! They just put a smile on my face even if I see them in pictures. Cant wait the day I can see this for myself live. The bomber jacket match perfect with this beautiful backgrounds specially the print Thomas.

  xoxo
  Marcy

 47. Kate Tik
  2017-05-11 at 18:49
  Svara

  These pictures are incredible my love. I LOVE cherry blossoms and I actually thought you were in Japan when I first saw the pics. I was not aware they had such an event in Stockholm which is actually quite interesting. I also really love your outfit and the personal twist you put to it. Thanks for sharing darling!

  katetik.com

Kommentera