Blogginlägg

Milano + M.A.M.B | OSLO |

Milano + M.A.M.B | OSLO |

Fashion, Travel

Då mitt schema var minst sagt hektiskt i Milano, så hann jag inte med mer är en outfitplåtning, förutom denna plåtad framför majestätiska Duomo och även om jag kunde pladdra på i all evighet om kyrkor och andra  historiska sevärdheter kommer detta inlägg handla om skor och familj. Hur dessa två går samman kan vara svårt att greppa, men det gör det då [valfritt ting i livet] och familj går ihop oavsett vad då familjen är kärnan i våra liv.

Jag ska ge er lite bakgrund om vad det är jag yrar om. Skorna i den här outfiten är från M.A.M.B | OSLO | och då ni redan sett Gucci-tishan och jackan från Things To Appreciate innan, så behöver jag inte nämna mycket mer än att jackans budskap om frihet passar väl ihop med skomärkets filosofi.

M.A.M.B | OSLO | är ett norskt sko- och klädmärke skapat av Me and my Brothers modeagentur. Projektet lanserades i december 2014 med en kollektion sneakers och klädlinjen lanserades i augusti 2015. De skapar stilrena och funktionella plagg och skor med en urban, dock klassisk passform. Deras skapelser är en blandning av urban estetik och traditionellt hantverk.

Deras uttryck är nästintill vardagligt och har inspirerats av undergroundkänslan och den urbana kulturen i Oslo. Hade man frågat mig ett par år sedan hade jag nästan hånfullt skrattat bort det påståendet då Oslo (då) för mig var en perifer huvudstad i den sista sovjetstaten och deras kungliga slott ser ut som valfri svensk herrgård (sorry, det gör det fortfarande).

Mitt storebrorskomplex har dock försvunnit helt efter att Oslo och Norge överlag lyckats visa framfötterna inom samtida kultur i såväl musik som i åsikstförändrande TV-serier som SKAM och mycket annat. Rent innovationsmässigt befinner sig Oslo där Stockholm befann sig någon gång kring sent 90-tal. Med det menar jag att man visar världen vad man vill och vad man står för, istället för att fegt krypa inför omvärldens referensramar. Norge visar mittfingret åt samtliga länder genom att vara i framkanten vad gäller åsiktsriktning. Här vill jag parafrasera exempel från SKAM vad gäller bland annat ungdomskultur i gemen, homosexualitet, religion och mentala problem i allmänhet. Oslo låter sig inte kuvas och istället för att skönmåla något, går de inte som katten runt het gröt. Det är det jag beundrar hos norrmän och deras tankesätt och det färgar även mitt tycke för M.A.M.B. | OSLO | som började som en idé och dröm för människor som jobbade för Me & My Brothers (M.A.M.B.).

Företaget drivs av två bröder och ett gäng likasinnade medarbetare som ”är som adopterade in i familjen”, därav också namnet Me & my Brothers, det vill säga M.A.M.B. Företaget är en pojkdröm med målet att klä och samla så många ”bröder och systrar” till sin vision om mode som möjligt. Drömmen blev äntligen verklighet och har vuxit för var dag enda sedan starten 2014. Så var kommer familj in i detta? På sin hemsida säger M.A.M.B att ”Familjen är den grundläggande cellen i ett mänskligt samhälle” och det påståendet stämmer till hundra procent. Familj är vad som hjälpt mig genom tuffa tider i livet och med det menar jag inte enbart släktingar. Precis som M.A.M.B ser sina kunder, partners och följare som familj, betraktar jag många av er därute som min. Med det sagt är jag glad över att vara en del av M.A.M.B.-familjen och hoppas att ni också vill bli delaktiga i denna familj.

Keps: H&M
Tisha: Gucci
Jacka: Things To Appreciate
Shorts: H&M
Väska: Gucci

Solglasögon: Kerbholz
Skor: M.A.M.B. |OSLO|

Fotograf: Yu Yang

36 Comments

 1. Open Kloset
  2017-07-22 at 21:56
  Svara

  Hey Thomas,
  Hows Weekend Going?
  I am totally in Love With your Bag, since I saw in your Previous post:)
  How Classiy one:)
  And the Tee is so Cute and Fun:)
  Love that you matched with a White Sneakers your Look:)
  Perfect:)
  Happy Weekend
  Karina

 2. Mariann yip
  2017-07-22 at 22:33
  Svara

  I love that you reuse pieces because I think a lot of fashion bloggers are afraid to do so! I’m all about versatility and I actually judge how many times I’ll wear a certain item before I buy it to make sure it’s worth it. I love the Gucci tee because it’s so fun and light and a great contrast with the jacket!

 3. Aleksandra Ladygin
  2017-07-22 at 22:38
  Svara

  We can read about churches from google so it is ok about shoes! Just kidding, i enjoy all your posts….
  Seems to be great projekt!Do they have some shoes for girls as well?
  Outfit is on the top as always!

 4. Anthony @oh_anthonio
  2017-07-23 at 05:04
  Svara

  This jacket totally makes the outfit and I love the unique sneakers too!

 5. Kallie
  2017-07-23 at 07:58
  Svara

  I’m all about versatility and getting the most out of my pieces! Love your styling here , and that tee is SOO fun!!!

 6. Sheree
  2017-07-23 at 11:00
  Svara

  I remember seeing this Gucci tee on your blog in the past and it was very chic. I’m loving the MAMB sneakers, they are so sleek and modern and really up my alley, I can totally see myself wearing it.

  xo Sheree
  PoshClassyMom.com

 7. Lana
  2017-07-23 at 12:11
  Svara

  Nice outfit, very casual looking but stylish at the same time. I like how you combine clothes so much.
  This Gucci tee looks really great and is totally on point here.
  M.A.M.B. brand has such a great philosophy, family is the most important thing in the world and I like that this brand popularise this idea.

  http://lanaluu.com

 8. Jo
  2017-07-23 at 15:46
  Svara

  I love the story you shared about this brand of M.A.M.B. and couldn’t agree more with what they said about ”family” on their webpage. I can see the fresh and clean design of their collection from the pair you wore here, they are definitely a very unique pair of sneakers! You are good at mixing old and new pieces then make a whole new stylish and interesting outfit! Oh thanks for the introduction about Oslo :). We do business with many companies in Oslo and hope to get to visit that city one day soon.

  Love,
  Jo

 9. Eva
  2017-07-23 at 19:59
  Svara

  Nice how you talking the story behind the brand .i can imagine you without white sneakers, really;)) I like all you have ! The shirt and the bag is super cute and classy. Nice how you mix brands.
  Xx
  Eva
  http://www.themermaidfashion.com

 10. Gracie
  2017-07-23 at 21:54
  Svara

  Thomas I love the sneakers. Wish they made them for women. And I really love the red leather baseball hat. Perfect addition to your whole outfit. Great pop of color!

  Xxgracie

  snappedbygracie.com

 11. Gabriela Vera
  2017-07-24 at 01:30
  Svara

  Thomas even with the one outfit you were able to shoot, you make it look awesome. I love the Donald duck shirt and those shoes are nice. Looking forward to your next blog post as always.

  Xo,
  Gabriela Vera
  http://www.gverastyle.blogspot.com

 12. Jordan Chapman
  2017-07-24 at 02:17
  Svara

  I love the Duomo even without it being Fashion Week, but it’s a gorgeous backdrop to talk about these shoes. The brand sounds amazing and I’m becoming more and more obsessed with Scandinavian brands through you!
  Jordan xx
  http://thehatlogic.com

 13. Christine Kong
  2017-07-24 at 04:32
  Svara

  What a fab mission statement for MAMB and so amazing that they have grown into a great company and make such amazing shoes. I love the minimalism of the design and how clean and sleek it looks. It is very urban and edgy and I love that they also look like slip ons. Family is definitely everything and as a company I think it is paramount that you treat your employees, partners, associates like family as well. I love Milan and the Duomo is such a gorgeous place to see and shoot. xoxo, Christine
  http://dailykongfidence.com/

 14. Samjah
  2017-07-24 at 05:02
  Svara

  Those shoes are right up my alley! Simple yet stylish! I love this entire look on you and you know I want that bag!! Please send it my way! Great post Thomas!!

 15. Aimara
  2017-07-24 at 13:54
  Svara

  You look amazing!!! So sad you don’t have more pics of this trip.
  These shoes are beautiful, chic and look so comfortable! Love how MAMB started and I couldn’t agree more. Family really is everything. And yes, not only blood relatives, but all the friends that become family along the way.
  Thanks for sharing Tom! Love these pics and love Milan!!!
  XO
  Aimara
  http://www.waysofstyle.com

 16. Kamen Kamenov
  2017-07-24 at 14:35
  Svara

  Looking good so snatched my boy… love the look… u basically cannot go wrong with gucci. The shoes are so perfect as well
  I have never heard of the brand but will be checking them out right away. Love reading more and more and seeing even much more
  Xoxo

 17. Sharon Wu
  2017-07-24 at 16:30
  Svara

  Your sneakers are everything Thomas! How do you keep them so damn clean and white though?! LOL every time I get white shoes they get dirty like the day I get them -____- so annoying haha. I’m also loving that jacket! It’s so unique and different. Such a fun look as always <3 xo, sharon

  http://www.stylelullaby.com/beauty/my-first-at-home-microdermabrasion-experience-with-trophy-skin/

 18. Jo
  2017-07-24 at 20:26
  Svara

  You always share the best small and independent labels, which frankly are some of the best labels out there. Thanks for sharing M.A.M.B with us! I can tell from the attention to detail in your sneakers that they really care about their designs. I can’t wait to check out their full collection. I’d be awesome to hear more about Oslo’s music scene! I love learning about new musicians and artists just as much as I love hearing about new indie labels 🙂

  xo, Jo
  http://www.cutandchic.com

 19. Candace
  2017-07-25 at 04:07
  Svara

  Aww Thomas, I consider you my family too! So much of what you write here, I can relate to. Besides being the kicks fanatic I already am, the backend of the brand who created these makes me love them even more! Looks like I’ll also need to take a trip to Oslo. My first time hearing of it, but being that it has an urban edge and a flourishing music scene, makes it even more appealing to me. Glad you made time to share this outfit with us. It was worth it 🙂

  http://www.thebeautybeau.com

 20. Bernice
  2017-07-25 at 06:31
  Svara

  I’ve always wanted to go to Oslo because of all these amazing fashion pieces, and all the great stories I’ve heard! It’s amazing how places urbanised over the past few years to become so fashionable.

  https://www.bunnybernice.com/single-post/2017/07/23/Right2Drive-Review-My-Mercedes-Benz-In-A-Car-Crash-And-How-You-Can-Get-A-Free-Loan-Car

 21. marcy
  2017-07-25 at 11:59
  Svara

  Such a great look as always Thomas!!! Love your style, how you mix great statement pieces together and how you incorporate new designer and brands. I’m learning so much of the european brands thanks to you 🙂 LOVE the comfy kicks!

  xoxo
  Marcy

 22. Charissa
  2017-07-25 at 12:27
  Svara

  Love the story of M.A.M.B.! How much did you get photographed wearing this look? I think it’s totally cool and you so rock that tee Thomas!
  XO Charissa – http://www.ladygoldapple.com

 23. Rametidrizi
  2017-07-25 at 14:02
  Svara

  Hi bro you rocking this outfit,
  This jacket totally makes the outfit and I love the unique sneakers too!

  Keep it up your amazing work.

  Can’t wait to get back for new posts.

  Greetings

 24. Gina Diaz
  2017-07-25 at 18:30
  Svara

  You are totally rocking this outfit, Thomas! I adored everything about it and that cathedral really complements your stunning look! you really did such an amazing job with all the outfits I have seen so far from all your fashion recaps. As always TOP!

  xx. Gina

 25. Jenn Hanft
  2017-07-25 at 19:30
  Svara

  Ahhh I totally loved reading more about the history behind M.A.M.B.!! It’s so great that they are all about welcoming in family! I definitely love the clean minimal sneakers! It’s so great that they have an easy fasten as opposed to tedious laces! The jacket is also top knotch! Love the freedom piece on the back! You always find the coolest brands 🙂

  With love, Jenn
  https://www.jubilantdose.com

 26. Kris
  2017-07-25 at 20:40
  Svara

  Thomas, this look is amazing on you!!

  Have a lovely day!
  xx Kris

  https://dreamingofpink.wordpress.com

 27. samira
  2017-07-25 at 23:14
  Svara

  I am in love with this look!! that red hat is the perfect accessory to the entire look. I love how effortless you look and you styled this so perfectly! also adore the Gucci!!

  Xo, Samira
  http://www.leathertolunch.com

 28. Luke
  2017-07-26 at 09:35
  Svara

  I love that yogurt to create a marriage of Swedish and Italian brands while you were in Milan, such a perfectly balanced edit of emerging and established designs.

 29. Jessie
  2017-07-26 at 15:15
  Svara

  Love the minimalistic design of the MAMB. It’s so simple yet stylish! I love some you styled such a simple pair with something popping and funky. Love the Donald Duck shirt!! It’s so cool!

  xx, Jessie
  http://4evajessie.com/less-is-more-with-grana/

 30. Stephanie // A Sparkle Factor
  2017-07-26 at 16:14
  Svara

  Love that BAG though!!! GIMME! Haha! Such a cool look, I am obsessed. The Donald Duck tee is everything.

 31. Coco
  2017-07-26 at 19:22
  Svara

  You write so beautifully. I’m mesmerised and try to learn every time I read your posts. I know where Oslo is, but honestly I haven’t formed an opinion about this city. Therefore I would love a post focusing on Norway. MAMB is an acronym with a deep meaning: it conjures up an idea of brotherhood among friends that gather downtown. A clean, urban grunge style which suits you so well. I loved hearing their story and I’d love to be part of the family! Much love, Valeria

 32. Jerad Michael
  2017-07-27 at 22:42
  Svara

  That jacket is so cool, love it!

  -Jerad
  http://www.neutralnomad.com

 33. Kirsten Wendlandt
  2017-07-28 at 02:30
  Svara

  Thomas, I was honestly wondering after reading your last post how on earth you would have had time to do outfit photos lol!! It sounds like there just wasn’t enough hours in each day. I love your sneakers and I love how you always go into detail about the brands you introduce us to. I feel like I learn so much from reading your blog about brands I wasn’t aware of before. Thank you for taking the time to always write such detailed posts!

 34. candi
  2017-07-28 at 07:40
  Svara

  I totally agree with wearing pieces again and again Thomas! I’m kinda a creature of habit myself so I always like to re-wear comfortable essential pieces – ain’t no shame in that! I’m amazed you could find time doing this shoot though, I feel like you’re always so busy doing stuff, but as usual, I love this post!

  candi xx
  thelollychase.com

 35. Samantha Mariko
  2017-07-29 at 01:23
  Svara

  I love how you always explain in detail about the story behind each brand you represent on your blog because it shows how much you care about the clothes you wear. It would actually be so cool to read a post about the churches in Milan and other places you’ve traveled haha. The Gucci T-shirt is the cutest ever, and after my trip to Paris and visiting the store there, I’ve come to appreciate the brand even more 🙂
  Samantha

 36. Jennifer Quattrucci
  2017-08-01 at 13:49
  Svara

  Dear ( My ) Tommy,
  I am so thrilled to be introduced to M.A.M.B. I definitely love the background story and can appreciate the classic elegance of their footwear yet simply marvel at how up to date and sophisticated they are combined with your look. I actually ate at a Norwegian Restaurant last week at Epcot ! Lol ! Just had to tell you that ! Thank you so much , once again for the amazing inspiration!
  All my love,
  (Your) Jenny

Kommentera