Blog posts

[:en]There are no rules in fashion[:sv]Det finns inga regler inom mode[:]

[:en]There are no rules in fashion[:sv]Det finns inga regler inom mode[:]

Fashion

[:en]So in my last post I basically trashed everyone who wore a designer label from top to toe. I also mentioned there are no rules in fashion. Hence I here contradict myself by basically being dressed in Ralph Lauren from top to toe. The key to being able to do that is in in how you do it. Is it to show off? To show you actually afford something a tad more expensive? Well, in that case you’re still out on thin ice.

If you instead, just like me, find it that this combination is perfect for a stroll on the beach, THAT is a completely different matter. Starting off with a simple, but my version of elegant, look containing nothing more than khaki shorts, sneakers and a blue shirt you’ll make a sober yet stylish impression. When it gets a tad colder you’ll just put that warming jumper on which finishes the look and basically makes you fit for the beach side restaurant or wherever you’re heading next. Some might argue that shorts aren’t suitable for restaurants and I might agree, but if there’s one thing I know about etiquette it is:

As long as you know the rules and know what etiquette actually and truly is, you’re allowed to break them. 

With that said, f*ck conventions! If you won’t be let into a restaurant wearing shorts, well, then it’s the restaurant’s loss, not your. Besides, rules are meant to be bent, if not broken. And that, my friends, is something that works both ways. Be kind, gentle, receptive & most important of all – act with dignity – and the world smiles back at you. If not, well, Karma bites back. The point is, dress in and wear whatever you want, as long as you feel comfortable and good looking in it.

IMG_5947

IMG_5931
IMG_6058Pullover: Ralph Lauren
Sneakers: Ralph Lauren
Nag: Ralph Lauren
S
hirt: Scotch & Soda

Shorts: H&M
Watch: Triwa

Photos: Julia Billing[:sv]I förra inlägget gick jag till hårt angrepp mot folk som stoltserar med stora loggor eller klär sig med märkeskläder över lag. Dock nämnde jag även att det inte finns några som helst regler inom mode. Därför har jag i denna outfit i total kontrast till tidigare uttalanden klätt mig i princip topp till tå i Ralph Lauren. Ifall du kommer undan med detta eller inte handlar om hur du gör det, inte varför. Klär du dig i märkeskläder för att framhäva dig? Visa att du har råd? Shit on me Shirlock, men då anser jag fortfarande att du är ute på hal is. Råkar däremot märkeskläderna bilda en outfit som du trivs i, go for it! Det gör jag på daglig basis.

I denna somriga outfit har jag utgått från att nästan smälta in med bakgrunden med beige shorts, vita sneakers och en ljusblå skjorta. Perfekt för en promenad på stranden där man trots allt vill se lite flärdfull, men lekfull ut. När kylan kryper på tar du den där sköna tröjan som kompletterar din outfit och du är så gott som redo för middag på strandrestaurangen invid. Här skulle (missuppfatta mig rätt Margareta, jag högaktar dig något oerhört) fru Ribbing få spel, men jag anser att snygga shorts visst kan passa in på en restaurang, speciellt invid stranden. Jag påstår inte att jag är klokare än Margareta, men här delar sig vår syn på etikett och etikettsbrott, nämligen:

Så länge du förstår reglerna och har vett och etikett inpräntat i benmärgen så är det tillåtet att bryta dem och begå vad vissa skulle kalla etikettsbrott.

Med det sagt, strunta i regler! Det är inte din förlust om en restaurang eller ett uteställe inte släpper in dig för att du är “fel” klädd. Det är restaurangen som går miste om en potentiellt mycket trevlig gäst som med all säkerhet inte kommer att rekommendera den till sina vänner. Klä dig precis hur du vill, så länge du själv är bekväm i det och känner dig snygg. Men klädsel är inte allt! Kom ihåg att karma is a bitch och att vänlighet, ödmjukhet samt värdighet varar längst. Ler du mot världen så ler den förr eller senare tillbaka mot dig. Så mina vänner, låt oss le tillsammans. IMG_5947

IMG_5931

IMG_6058

Tröja: Ralph Lauren
Sneakers: Ralph Lauren
Väska: Ralph Lauren
Skjorta: Scotch & Soda

Shorts: H&M
Klocka: Triwa

Foton: Julia Billing[:]

7 Comments

 1. sofia
  August 24, 2016 at 6:30 pm

  Alltså klädkoder på uteställen restauranger är så TUMME NER! Min pojkvän vill helst inte gå utan mössa/keps, och kommer knappt in på några uteställen i downtown San Diego. Men tjejer får gå halvnakna? Så fuckat!

  BRA inlägg thomas. I like your style 😉

  http://www.thegfbible.com

  • thomasfalkenstedt.com
   August 25, 2016 at 1:08 pm

   Ja, i USA är det ju ännu mer fuckat då de i princip inte ens tillåter sneakers och man ba what… Och tack Sofia! 😀
   xx, Thomas

 2. Edith
  August 24, 2016 at 7:52 pm

  “Kom ihåg att karma is a bitch och att vänlighet, ödmjukhet samt värdighet varar längst. ” Så sant. Mycket bra inlägg plus att jag älskade att du inte håller med Margareta ang. shorts

  • thomasfalkenstedt.com
   August 25, 2016 at 1:06 pm

   Hahaha. Ja, Margareta och jag är väldigt lika i övrigt, men inte i allt. Och tack för beröm Edith! 🙂

 3. Gina Diaz
  August 25, 2016 at 8:18 am

  Great post! I agreed with all that you mention. You look amazing and have awesome style.
  xo, Gina
  www. artsyrunway.com

 4. thomasfalkenstedt.com
  August 25, 2016 at 1:08 pm

  Thanks Gina! You’re a doll!
  xx, Thomas

 5. Sharon Wu
  August 29, 2016 at 5:01 pm

  I love your style so much, Thomas. Glad you finally started a blog <3 xo, sharon

  http://www.stylelullaby.com/fashion/blogger-on-the-go-essentials/

Comments are closed.