Blog posts

[:en]Why I’m a proud Swede and citizen of the world[:sv]Därför är jag en stolt, svensk världsmedborgare[:]

[:en]Why I’m a proud Swede and citizen of the world[:sv]Därför är jag en stolt, svensk världsmedborgare[:]

Fashion, Life itself

[:en]The Swedish fashion brand, F.A.S. was founded in 2013 by Firas Al-Saffar and their ambition is to design clothing that attract conscious people, regardless of age and sex. Their intention is to create timeless garments combining Scandinavian minimalism and influences from Southern Europe. Their pieces tend to be cool yet elegant, and are meant to last longer than temporary trends, just like me that is. And here’s what’s really hitting it off for me:
We are contemporary. We are urban. And we cross lines. 

That’s what I am, or at least, want to think I am. I am contemporary, I am urban and gosh do I cross lines.

The values of F.A.S. are to my liking too as they love fashion, but love responsible fashion even more. They believe that the creation, production, marketing and retailing of their collections should as far as possible be done with respect taken to values such as environmental sustainability, animal protection and fair trade.They also highlight and give their view on current international humanitarian happenings such as the ongoing refugee situation in Europe. If I haven’t said it before, I’ll say it now. I adore companies that are socially aware and actually take responsibility and give back to the community. That is why this is yet another Swedish brand I’m more than proud to wear!

I am contemporary. Well, both yes and no. I keep myself updated on trends, but I don’t follow them much as I use whatever I think looks good on me no matter what the occasion or what season it is. If you’ve seen Midnight in Paris you might be familiar with the term Golden Age Syndrom which I in many aspects suffer from. I believe I’m born in the wrong decade or even century and would have loved to experience the Belle Epoque in Paris in the 1880s, the roaring 1920s or why not experiencing all the free love that was going on in Woodstock. With that said I am quite happy to be living in our current age and do keep up with all that’s going on in the world, both regarding pop culture, but also news and important events occuring around our globe as I think being intellectual is somewhat of the sexiest thing out there.
I am urban. Uh, yes. There’s not much more to that than I’ll add that I love cities. I love the dirtiness of New York and London, the stunning streets of Paris, the beautiful sunsets in Rome, but most of all I love Stockholm. I am immensely proud of Stockholm and here’s some hard facts for you. Stockholm is a hub of talent and technology, and the second most innovative city in the world after Silicon Valley. Stockholm is open, tolerant and vibrant where you can work hard, build a career or start a business and still have a very high quality of life. That combined with an immense variety of culture and entertainment in one of the most beautiful cities in the world attracts top talents from all over the world. And oh, did I mention that computer programmer is the number one career choice in Stockholm? Not for me though as I’m really not that uh, technical. I’m not going to start namedropping a lot of things just because of patriotism, but to mention one company everyone knows of, Spotify is an example of what we Swedes are up to nowadays as well as other startups such as Happy Socks, Daniel Wellington, along with numerous designers such as the one I’m wearing in this post.
I cross lines. I’ve brought this up in so many previous posts that I’m not going to mention it again, but yes, you are allowed to screw conventions and define etiquette and rules in society as long as you know them by heart. It is then, and only then, that you are allowed to cross lines.

I’ll finish off this post by getting back to Stockholm and how it attracts talents from all around the world. These talents would not be here if it wasn’t for the open borders we have. Or at least had. Due to current events in the world, the world has become a much more restricted place (the refugee crisis, Brexit, Trump) and our borders are not as open as they once were. I want everyone to be able to enjoy the Sweden I am so proud of, but right now all I can do is to take a stand and say “Je suis un habitant de la multiculturelle Suède” (I’m a resident of a multicultural Sweden) and darn proud of it. Just as I travel the world, I want the world to travel to us.

Cap: H&M
Bomber: F.A.S
Sweater: F.A.S
Jeans: Pull&Bear
Sneakers: Supra

Photos: Thomas Sandau[:sv]Det svenska modemärket F.A.S. grundades 2013 a Firas Al-Saffar som har en bakgrund inom läkemedelsindustrin, men som genom diverse sammanträffanden i livet fick möjlighet att jobba med sin stora passion mode. Jag hade äran att träffa honom ett tag sedan för att diskutera bland annat filosofin bakom varumärket och jag var mäkta imponerad av både honom och hans kreationer. F.A.S. har som ambition att att skapa kläder för medvetna människor oavsett ålder, ras, kön eller läggning. De vill skapa tidlösa plagg som kombinerar skandinavisk minimalism med influenser från södra Europa. Plaggen är coola samt elegant och tanken är att de överlever mer än bara de mest aktuella trenderna för tillfället. De är tidlösa helt enkelt. Något som verkligen slår mig i deras “valspråk” är:
Vi är samtida. Vi är urbana. Vi överskriver gränser. 

Det är vad jag anser mig själv vara. Samtida, urban och en sjujäkla gränsöverskridare.

F.A.S värderingar faller även de mig i smaken då de älskar mode, men älskar ansvarstagande mode desto mer. De tror att skapande, produktion, marknadsföring och återförsäljning av deras kollektioner så långt som möjligt görs med respekt gentemot värden såsom ekologisk hållbarhet, djurens rätt och rättvis handel. De lyfter också upp och ger sin syn på pågående internationella människorättsliga skeenden som exempelvis den pågående flyktingsituationen i Europa. Om jag inte sagt det förr, säger jag det nu: Jag beundrar företag som tar sitt samhälleliga ansvar och ger något tillbaka till den gemenskap vi kallar världen. Det är därför jag återigen stolt visar upp ett svenskt märke med sunda värderingar.

Jag är samtida. Hmm, tja, både ja och nej. Jag har koll på trender, men följer dem inte slaviskt utan brukar ta på mig vad jag själv trivs i oavsett situation eller årstid. Om du har sett Woody Allens Midnatt i Paris har du kanske hört om termen Golden Age Syndrome vilket syftar till att man anser att man är född i fel tidsålder och att allt var bättre förr och utan tvekan finns det stunder där jag drömmer mig tillbaka till exempelvis Belle Epoque i Paris på 1880-talet, det galna och dekadenta 1920-talet eller varför inte den frigjorda hippie-eran som kulminerade med Woodstock. Därmed sagt är jag rätt nöjd med att leva just idag och följer aktivt vad som händer i världen. Både vad gäller trender (inte bara inom mode, utan samhället i stort), nyheter och händelser i världen och anser att en god allmänbildning är det sexigaste som finns.
Jag är urban. Ja, utan tvekan. Kan inte tänka mig något värre än att klippa gräsmattan eller vara tvungen att byta ut nån oljepanna (finns sådana ens längre?) i ett hus och kommer såtillvida i all överskådlig framtid bo i lägenhet. Jag älskar städer. Jag älskar det smutsiga och lite smått kaotiska i både London och New York, de vackra gatorna i Paris (som bara är putsade fasader, ta en titt på en parisisk innergård någon gång vetja!), solnegången i Rom, men mest av allt älskar jag Stockholm. Jag är en otroligt stolt Stockholmare och här är några skäl till varför. Stockholm är ett nav för talang och teknik och efter Silicon Valley den mest innovativa staden i världen. Stockholm är öppet, tolerant och pulserande. I Stockholm kan man jobba hårt, göra karrär eller bygga företag, men ändå ha en mycket hög livskvalitet. Kombinera det med en bra kulturscen och nöjesliv omgivet av den vackra staden gör att många topptalanger från hela världen flyttar just till Stockholm. Ta bara Spotify som exempel. Andra startupföretag som har sitt säte i Stockholm är bland andra Daniel Wellington, Happy Socks, Happy Plugs (ja, vi svenskar är jäkligt glada) för att inte tala om alla klädmärken, bland andra F.A.S. som jag har på mig i detta inlägg.
Jag är gränsöverskridande. Tja, det här har jag tjatat om tidigare så kommer inte att ta upp det igen, mer än som en liten påminnelse. Vet och kan man exempelvis etikettregler och har dem inpräntade i ryggmärgen är det ok att bryta mot dem. Detsamma gäller de flesta regler inom mode och även övriga områden i livet. Det här är dock enbart om man redan besitter kunskapen om vad som egentligen är rätt.

För att avsluta inlägget återgår jag till Stockholm och hur staden drar till sig talanger från hela världen. Dessa talanger och kreativa förmågor skulle inte finnas här om vi inte haft de öppna gränser vi haft, eller åtminstone hade. Som världsmedborgare är det med stor sorg och oro jag ser hur världen blir en alltmer stängd plats (flyktingkrisen, Brexit, Trump) och våra gränser  är inte lika öppna som de en gång var. Jag vill att alla ska få en möjlighet att uppleva det Sverige jag är så stolt över, men det enda jag kan göra just nu är att ta ställning och säga “Je suis un habitant de la multiculturelle Suède” (Jag är invånare i ett multikulturellt Sverige) och en jäkligt stolt sådan. Precis som jag reser världen runt, vill jag att andra ska möjlighet att resa till oss.

Keps: H&M
Bomberjacka: F.A.S
Tröja: F.A.S
Jeans: Pull&Bear
Sneakers: Supra

Foton: Thomas Sandau[:]

79 Comments

 1. Lauren
  December 29, 2016 at 4:51 pm

  I love how you relate this fashion brand to why your a proud Swede. The part about crossing line is the best! You keep going! Happy New Year!

  Xx

 2. Mariann yip
  December 29, 2016 at 5:34 pm

  Love this article and so glad you are proud of being from Sweden! One day I do hope to visit. Midnight in Paris is one of my favorite movies by the way.

 3. Luke
  December 29, 2016 at 5:59 pm

  Wow, what a lovely feature Thomas, a real tribute to Sweden! I love how you align yourself with brands that reflect you physically and mentally, it’s very refreshing!

  http://www.thefashionsamaritan.com

 4. Gina Diaz
  December 29, 2016 at 6:30 pm

  Bravo Thomas! this is such a great post, I love reading every bit of it! As always your styling for me so AWESOME, and the pictures are amazing!!!! beautiful sunset mood :)))

  Happy 2017!!! wish you all the best, xoxo Gina

 5. Anthony @oh_anthonio
  December 29, 2016 at 7:19 pm

  Love this post and what the brand stands for. Way to represent you heritage and great style as always!

 6. LAFOTKA
  December 29, 2016 at 8:27 pm

  Such a great post and look! Love the brand and your images look amazing! Wish mine would look so good shot in the dark!

  LAFOTKA

 7. Jo
  December 29, 2016 at 8:43 pm

  The message of supporting inclusion is such an important one to say loud and proud now more than ever. It’s wonderful to hear of brands that are doing just that. On another note, I didn’t know there were so many super cool brands from Stockholm! That’s awesome.

  Hope you have a very happy new year, Thomas! xoxo

  http://www.cutandchic.com

 8. Darlene
  December 29, 2016 at 11:21 pm

  I do love spotify! Thats one thing for sure and ikea and h&m both pioneers in trades theyre doing. Most likely leaders to trends too! I can’t wait to visit Sweden. It is a powerhouse of talent and gorgeous people well like yourself!

  X
  Darlene

 9. Jordan Chapman
  December 29, 2016 at 11:40 pm

  It’s a great thing to be proud of your country and you’re doing Sweden proud! I love this sweatshirt and how it has all of the different languages on it!
  Jordan xx
  http://www.thehatlogic.com

 10. Leila D.
  December 30, 2016 at 12:19 am

  That Is an amazing look, I love companies like that. Thanks for introducing your readers to such a great brand.Would definitely love to visit your beautiful country one day.xoxo

  Wwww.leilaandvanya.blogspot.com

 11. Jennifer Quattrucci
  December 30, 2016 at 12:36 am

  I read this three times because I am both amazed and also I truly identify with so much of what you wrote. That’s not even mentioning how much I just adore the way you look.
  One of the first things I noticed about you when I first read your blog was how proud you are of your heritage and homeland and how strongly you feel about how you present yourself to the world. I love how you compared yourself to the FAS brand and how correct you are in your analysis !! You wear these clothes so well. It’s as if they were made just for you, yet you show how versatile they are and how someone could create their own unique outfit like you did.
  Thank you so much, once again, for sharing your style and letting us see a little more of what’s within you.
  Thank you so much, also for sharing the beauty of your country and surroundings here and in your delightful instastories.
  Always yours truly,
  Jenny

 12. Aldora
  December 30, 2016 at 2:44 am

  I love how you relate this brand to you being proud as a Swede Thomas! You inspire me to do a post on why I’m proud to be a Singaporean ~ It’s so good that you love your nation & is bold enough to cross lines! Happy new year to you in advance 😉 Cya in 2017!

 13. Dom
  December 30, 2016 at 3:32 am

  My dearest Tommy. Reading this made me so proud to call you one of my best friends. I am proud that you are proud of where you come from. I am proud that you are proud of who you are. Everything you wrote just spoke to me, but then again everything you have ever said to me has spoken to me, you get what I mean? Anyways, I don’t want to ramble because there’s no need to. You are perfect and this post is perfect. Like I said, and always will say, I am proud and honored to have you in my life. Thank you for sharing your style and what makes you, you with me and the whole world. You are and always will be, one special man.
  Love you always,
  Your Lucious.

 14. Miki
  December 30, 2016 at 5:05 am

  What’s so fantastic about you is that you are self aware. Knowing oneself and always looking to be better, but also being true to who you are. 🙂 It’s awesome that you’re a proud Swede who tries connect with more companies who are socially aware. Since moving from Canada, I have become more patriotic. I think travelling has a way of making you appreciate all the things you have but also everything that you are. 🙂 Have an amazing New Year celebration, and I hope 2017 brings you more wonderful experiences. 🙂

  Xo,
  Miki
  http://mikialamode.com

 15. Sharon Wu
  December 30, 2016 at 5:47 am

  Thomas, I really admire you for rooting for brands and companies that are socially aware! I’ve been trying to do more of that lately too 🙂 I love that you dare to cross lines and inspire everyone to do so. I’m very thankful to have met you this year… well, “met” haha. Wishing you a wonderful 2017 with lots of love, success, good health, and happiness xoxo, sharon

  http://www.stylelullaby.com/beauty/transitioning-skin-care-routine-winter-skinfix/

 16. Eric k
  December 30, 2016 at 5:59 am

  Same as Jenn, I read this at least 2 times buddy. What Can i say, you are one of a kind and to collaborate with one of a kind company is the perfect fit. I always say this when I read your posts and I feel like I am there with you. it is so incredible and I can’t describe it.
  Same as you, i adore companies that give back to the community.
  I absolutely fell in love with Stockholm as you were talking about it. I want to visit so bad .
  Side note : love Spotify 🙂
  Love your styles here as well and especially the sweater you have on. AMAZING.
  Thank you so much for an amazing Post.
  http://www.erickfashion.com

 17. Natasha du Chen
  December 30, 2016 at 6:10 am

  Nice place! Amazing view

 18. Jo
  December 30, 2016 at 6:26 am

  As I told you, this is one of my favorite posts of yours so far and I’ve read it over and over. As your loyal audiences, we are so lucky you are a proud Swede! We’ve learned so much about that beautiful country of yours and gotten to know many great companies which give back to the community through your blog posts! I also fell in love with Stockholm and Sweden over and over every time when I read your posts. You are an extraordinary blogger, Thomas!

  Did I also mention how much I loved this look? I am always a huge fan of bomber jacket for both men and women. You styled it perfectly here! Now I must say I can’t wait to read your next post!

  I know 2017 is going to be a great year for you and I can’t wait to celebrate all your success with you!

  With love,
  Jo

 19. MadCatFashion
  December 30, 2016 at 11:49 am

  You have got a really great outfits. Your photos are so great.

  madcat.fashion

 20. Brittany
  December 30, 2016 at 1:33 pm

  Such an important message especially now. Thanks for sharing!!

  xx
  outofofficeny.com

 21. Ria
  December 30, 2016 at 2:24 pm

  I feel the same way, I keep current on trends but I’m not necessarily following them.

 22. Samantha Mariko
  December 30, 2016 at 2:42 pm

  Sweden has so many cool brands! I love Happy Socks right now haha 🙂 They opened up a store in Harajuku and it’s so cute! I didn’t realize how multicultural Sweden really is, and thats really awesome. I can’t wait to see what kind of content you’ll be sharing with us next year! Happy 2017 🙂
  http://www.samanthamariko.com

 23. Stephanie
  December 30, 2016 at 5:27 pm

  This post was all kinds of cool. Your character seriously stood out in your words. I love how proud you are of your country and how you always represent the hottest Swedish brands. It’s so neat to find companies in your hometown that truly fit your brand and style. You know how to bring some real awesome ish to the table, dude!

  Stephanie // SheSawStyle.com

 24. Deddeh Howard
  December 30, 2016 at 6:13 pm

  What a great post, I never heard of this brand before but I love this look especially that sweat shirt. Also I love the fact that your contemporary and urban, I can relate.

 25. Michelle
  December 30, 2016 at 7:41 pm

  I truly enjoy how thoughtful your blog is – I always look forward to reading what you have to share. Love the idea behind this brand – and looks great on you 🙂 Happy New Year!
  XO
  http://www.lehoarder.com/

 26. Jen
  December 30, 2016 at 7:46 pm

  I was wondering what that shirt meant when I saw it on Insta, and now I know!! Glad that you’re proud to be a Swede. You should be!! I love that FAS is contemporary, urban and not afraid to cross lines. What a great company!! Your photos are amazing Thomas!!!

 27. Ana Vukosavljevic
  December 30, 2016 at 8:42 pm

  My best friend is living right now in Stockholm, she is finishing her masters there.
  I will probably visit here next year. Im super excited about it!

  Do I need to mention that I LOVE your style?? These pics are amazing!

 28. Eva
  December 30, 2016 at 10:46 pm

  Hello THOMAS!!!
  Great content about Sweden, the brands what comes to our country I also collaborated with them, are the happiest people of the world.
  They put a lot of energy on the quality, design and practicity. About the borders here in Italy we are totally full you can imaginated is not so easy to live sometimes with difficult situations, where comes all new entries from other countries.
  Love the urban and contemporan mentality.:)
  Congrats for this brand what you choose to share us, expecially beacuise sustain a good cause.
  Wish you a Happy 2017!!
  xx
  Eva
  http://www.themermaidfashon.com

 29. samira
  December 30, 2016 at 11:42 pm

  so so good thomas!! love the look and these shots are amazing!!

  xo samira,

  http://www.leathertolunch.com

 30. Jenelle
  December 31, 2016 at 12:09 am

  Yes! I love Midnight in Paris and I agree about the sexiness of being an intellectual!! 100%! Anyway, reading this you just make me want to visit even more. My family trace back to being Swedish (it’s where my Grandma’s Dad was born) and I am yet to visit. One day!! I think I will feel pretty at home.
  I love so many core things about Swedes that I have learned so far.
  xx Jenelle
  http://www.inspiringwit.com

 31. Yasmin
  December 31, 2016 at 12:30 am

  Love the motto of this company and I totally see you inhabiting it. This sweatshirt is awesome in that it announces your commitment to inclusiveness, which is so important for new faces who aren’t sure if the people in their new city are open to them or not (i.e refugees and immigrants). I had no idea that Happy Socks and DW were Swedish companies. It’s great to know how innovative and small business friendly Sweden is. I know it’s a wonderful place to live from things I’ve read before. If I’m ever looking to relocate to Europe, it’s definitely high on my list. I’ve always wanted to relocate abroad to see what it’s like to live outside of America. But I’m a bit scared of living too far from people I know and love. I get homesick easily. Anyways, I’ve totally gone on a tangent haha. But really enjoyed reading this and always love hearing you teach us new things about your home town and country.

  xx Yasmin
  http://banglesandbungalows.com

 32. Linh Dao
  December 31, 2016 at 1:34 am

  I love how you support these companies! It’s great to hear that there are still some around us and we just need to know where to look! I have never seen midnight in Paris but I know I wanted to and never got the chance to do so. Haha i love the fact that you relate yourself to the brands you wear! And nothing is wrong about crossing the lines! Keep it up!
  Linh
  http://www.xcapewithlinh.com

 33. Candace
  December 31, 2016 at 4:19 am

  Companies that give back to the community is one of the reasons that make me support these brands more. It’s like I’m getting nice fashion and giving back all in one transaction and it’s an amazing feeling! Nice look as always Thomas 🙂

  http://www.thebeautybeau.com

 34. gracie
  December 31, 2016 at 5:26 am

  I love that you are so proud to be from Sweden ! And incorporating that pride into your blog & fashion ! Love your style !
  xx,gracie
  snappedbygracie.com

 35. Martina caruso
  December 31, 2016 at 7:26 am

  Fantastici questi scatti e la location è davvero top❤❤

 36. francesca
  December 31, 2016 at 8:18 am

  yes I think you are all those things as well! These pics are beautiful!!
  francesca
  Frank Vinyl : A California Fashion Blog

 37. Bernice
  December 31, 2016 at 9:24 am

  So good that you found a Swedish brand that aligns with your personality and views!

  http://www.bunnybernice.com/single-post/2016/12/31/New-Years-Eve-in-Bras-n-Things-lingerie

 38. frank lin
  December 31, 2016 at 12:24 pm

  Aw Thomas, I really love the last part of your article.
  You are so right and its so important that we use our voices to speak.
  Spread the love.

  x frank.

 39. Danielle
  December 31, 2016 at 10:01 pm

  Such a beautiful sunset shoot! I love that you support your home with so much pride and hope to be able to visit one day!

  xx, Danielle | Pineapple & Prosecco

 40. Elizabeth Lee
  December 31, 2016 at 10:03 pm

  Everything about this look is exactly as you say, contemporary, urban and boldly crossing lines! The photos have a beautiful mood and captures the beauty of this look perfectly. Well done!

  Love, Liz
  stylewich.com

 41. Yuena Li
  December 31, 2016 at 11:14 pm

  Wow love love the sunset! You look great! Your blogs are always so detailed and so deep. Love to always see your soul through your pictures.

  HAPPY NEW YEARS EVE DEAR!! 😀 With love, Yuena
  http://youtube.com/simplyyue

 42. Helen Chik
  January 1, 2017 at 1:15 am

  Sir – you definitely cross lines and boundaries and I LOVE you for it!!! I love hearing about companies that are environmentally and socially conscious and these guys sound awesome!

  Hope you had a fabulous New Years darling!

  Helen xx
  https://ch1k.com/2016-a-year-of-change

 43. Aleksandra Ladygin
  January 1, 2017 at 8:41 am

  I like your style and good quality photos! Waiting for the new post!

 44. Hadasah
  January 1, 2017 at 3:55 pm

  Wow Thomas this post is SUPERB!!!
  Thank your for sharing quality content, i enjoyed reading it very much!!!

  Wishing you a Happy 2017!!!
  Xo – Hadasah

 45. diana
  January 1, 2017 at 9:12 pm

  I really love companies/ brands that care about environment and people. so awesome that they even support refugees. Thank you for sharing it

 46. Iliana
  January 2, 2017 at 3:59 am

  You’re so passionate and I love it!
  Btw you are the bomber jacket king!

  Happy New Years ?✨

 47. Camille
  January 2, 2017 at 4:56 am

  I love your passion for your country—it really shows through your personality and post. Sweden should be proud to have a man such as yourself xx

 48. Laurelle
  January 2, 2017 at 6:22 am

  This T-shirt is so cool! I love it! And I also love cities of all types. I live near Philly and trips to it are my favorite!!

  -Laurelle
  http://www.bellebylaurelle.com

 49. Selina
  January 2, 2017 at 9:15 am

  Now I wanna move to Sweden haha
  I love your pictures and your jumper is so cool♥
  xx
  Selina | Selinas Inspiration

 50. Josie
  January 2, 2017 at 12:50 pm

  After reading this amazing post I want to be a sweden resident too! Seriously, I love brands and companies that are conscious about the impact of how they produce their garments! I’m always so thrilled to collaborate with such companies too!

  Your look is urban and you can see the quality of the pieces you’re wearing!

  Never change, you are one unique person and I love getting to know you and your roots through your blog!

  Bisous, Josie
  http://www.petiteandbold.com

 51. dbrodowski
  January 2, 2017 at 2:02 pm

  Perfect look!
  Clean and simple 🙂

  http://www.dbrodowski.com

 52. Everest
  January 2, 2017 at 4:02 pm

  It’s so lovely how you related the brand to your origins and there is so much common grounds! Such a great interpretation for the brand and yourself.

  Cheers,
  Everest

 53. Lily Rose
  January 2, 2017 at 8:39 pm

  F.A.S sounds like such an amazing brand. Not only do they have styles to live forever, but also I, too, adore that they are socially aware and give back, protect the environment and animals. We need more of this in the world. Love your outfit too Thomas!

  -Lily from With Love Lily Rose

 54. Open Kloset By Karina
  January 2, 2017 at 9:43 pm

  Hey Thomas:)
  Love Swedish Brands they are soo Good:) Very Good Quality Always:) This Brand looks Awesome, i can see that very Good Quality:)
  So Amazing Photos as Always:)
  How was your New Years Eve?
  Wish you Happy New Year and I am sure you will bring To us Amazing Posts, Places:)
  Can’t wait for the Next post:) Hihi
  Love Open Kloset By Karina
  New:http://openklosetfashion.blogspot.pt/2017/01/rainforest-handcrafted-wood-sunnglasses.html?m=1#more

 55. Jacqueline
  January 2, 2017 at 10:10 pm

  I love that they’re environmentally sustainable and believe in fair trade. I see so many companies moving in that direction. It’s a great thing. Love how you style tha sweatshirt!

 56. Natalia K
  January 3, 2017 at 3:16 am

  I actually learned a lot from your article!
  Thanks for sharing
  I would love to travel to Sweden one day,as you have mentioned it sounds like a amazing place to live and so many brands I love are of that origin.
  I’m really glad to hear that you support brands that are sustainable and protect animal rights plus fair pay as that’s so important especially in the environment we live in today.
  Hope you had a wonderful new year.

 57. Tandya
  January 3, 2017 at 3:31 am

  Such a great post! I love that you are proud to wear the clothes that you post and style! Thank you so much for sharing! The clothes look great on you! I also focus more on what looks good on me, rather than trends.

  Happy 2017!

 58. Martin (ebylife)
  January 3, 2017 at 9:05 am

  Looking sharp my man!! I love the F.A.S slogan, “We are contemporary. We are urban and we cross lines” Just like yourself 😉

 59. Manda
  January 3, 2017 at 2:24 pm

  You had me at environmentally aware and fair trade! I 100% back companies like this! The outfit is amazing and loved reading all about this amazing brand!

  Manda | http://EvocativelyChosen.com

 60. Bryanna
  January 3, 2017 at 2:47 pm

  First of all, I love how you shot at night! I find shooting at night can be super difficult and you don’t see night shoots very often. Such a cool twist to your post. Plus, I completely feel you on the Golden Age Syndrom. I’ll definitely join you in the 1920s. Also, such a cool discussion post and I think it’s something for everyone to think about when talking about their style. I absolutely love your urban style with a slight contemporary feel.

  xoxo Bryanna | Coming in Clutch

 61. Darya
  January 3, 2017 at 7:48 pm

  Oh really? I didn’t know these facts about you!
  Such an awesome post!

 62. Maggie
  January 4, 2017 at 12:00 am

  After much contemplation, I think I seriously want to move to Sweden. Haha. I feel like Sweden itself, is really socially and environmentally conscious. Unfortunately, there are so many companies out there who just want profit and don’t give a crap about the environment at all. It’s a constant struggle in the fashion industry.

  Btw, love the twilight shots!

  xoxo,
  Maggie S.
  ❤Clothestomidnight.com

 63. Cece Lam
  January 4, 2017 at 2:18 am

  whoa, sweden sounds like a blast!!! we should meet there one day and shoot 🙂 That would be fabulous!

  http://www.cecelam.com/2016/12/new-era.html

 64. Rachel Holliday
  January 4, 2017 at 4:23 am

  I’m all for socially aware brands that are ethical and this brand sounds absolutely amazing, not to mention that you look so amazing in their clothes 🙂 I’ve often found that Sweden are really on-the-pulse and ethical in many aspects of life and you should be so proud to be a Swede! I love the message on that sweater- multiculturalism is so important in Australia too and things like Trump and Brexit make the world such a closed minded and naive place.

  Rachel xx
  http://www.thedailyluxe.net

 65. Anju
  January 4, 2017 at 7:31 am

  Your style is totally urban and contemporary. These days, very rarely you come across such socially and fashion responsible brands. Great pics and love your style of writing. Keep up the good work and have a great new year
  xo
  Anju
  http://codedressed.com

 66. Virna Gambini
  January 4, 2017 at 11:09 am

  A close friend of mine visited Sweden last year while I was visiting Norway. I told her wonders about Norway as much as she told me wonders about Sweden! I really wish to be able to visit Stockholm in 2017!
  And that brand looks really cool and modern! Love the multi-language print!

 67. Katya Bychkova
  January 4, 2017 at 4:12 pm

  I love how you examined brand’s message through your personal perfective! It’s so fun to read!

  I want to do the same too!! Okay here you go:

  I’m contemporary – only when it comes to makeup. Otherwise I’m an old soul lady!

  I’m urban – and being far away from the city makes me anxious!

  I cross lines (and continents) – as deep in my heart I’m a true rebel!

  http://stylesprinter.com

 68. Belle
  January 4, 2017 at 5:28 pm

  I think it’s wonderful you found a brand that aligns with your beliefs. It’s always wonderful when you find a brand that not only has wonderful quality but also has a wonderful motto! I love how proud you are to be Swedish. I think it’s so important to not forget where you come from and really embrace every part of who you are!
  Happy New Year Thomas! xx Belle

 69. Kayla Amadasun
  January 4, 2017 at 10:02 pm

  Sweden has got it going on with awesome emerging brands! So far I’m loving F.A.S’s aesthetics and values, what a great brand to work for. I would love to visit Stockholm someday, I love that you speak so highly of it, I’m sure it is an amazing city to explore!

 70. Lacey
  January 4, 2017 at 11:40 pm

  I’ve always loved Swedish brands! And even more so, the brands that remain ethical in their production and design. I can so relate to what you said regarding your desire to be born in a different time. Woodstock would have hands down been my era! Doesn’t get much better than good music and free love lol! And, go ahead and cross those line! Being good is boring 😉

  Much love,
  Lacey | http://WWW.STATEOFLACE.COM

 71. Morgan Klein
  January 5, 2017 at 2:05 am

  This is such a cool & unique post! I’m dying to go to Sweden! This brand sounds amazing and I love everything that you wrote!

 72. alexandra
  January 5, 2017 at 2:35 am

  You’re so cute! Love reading your blogs! F.A.S definitely sounds and looks like an amazing company-forward thinking and super mindful of their target!

 73. Atsuna Matsui
  January 5, 2017 at 3:43 am

  From graphic tees to cool sneakers, I feel like you always find the best pieces for male street fashion! Your outfits are always soo put together and on point. 🙂 Yet again, I love this perfect street style ensemble you put together here.

  http://www.atsunamatsui.com

 74. Brown Eyed Toast
  January 6, 2017 at 7:46 am

  I have always admired European fashion brands so much more than others – the sense of social responsibility and transparency is so admirable and refreshing! Add to that the trademark Swedish minimalist fashion forward style, and voila, that’s one AMAZING brand that’s sure to last and last! Thank you for sharing this amazing label with us. You are absolutely killing it in that cool bomber, and I definitely need to look into their pieces for the hubby! ^^

  xo Soo | http://www.BrownEyedToast.com

 75. Lolita Mas
  January 8, 2017 at 9:15 pm

  Such a great post! It’s so cool when you are truly proud of you country!

 76. Amanda Sorenson
  January 9, 2017 at 12:52 am

  love this street style look! easy and casual is my favorite way to go.

  xo
  http://aasoren.com

 77. marcy
  January 9, 2017 at 1:22 pm

  Really enjoy this article and so glad you are so proud of your country. Have a friend that move there and probably will visit her. For sure will like to meet up.
  Keep the great work!

  Marcy

 78. Sofia
  January 10, 2017 at 6:42 am

  I love what this brand stands for, and the bomber and sweatshirt are amazing! So many amazing brands that are born in Sweden – Xo an also proud Swede.

  http://aloveaffairblog.com

 79. Kirsten Thyra
  January 10, 2017 at 2:14 pm

  Such a cool look! Scandinavian brands are the best 😉

Comments are closed.