Blog posts

Courtyard Stockholm Kungsholmen

Courtyard Stockholm Kungsholmen

Travel

[:en]Traveling as much as I do, you’d think I’d be dead tired of hotels by now, but the thing is, I’m not. As I live in the south of Sweden at the moment, I have the option of living with family or friends while visiting Stockholm, but considering the fact that I’m in Stockholm every other week now, having a staycation has been a favorite thing of mine lately. This time I spent a few days at Courtyard Stockholm Kungsholmen which is part of Courtyard by Marriott.

According to their webpage “The Courtyard Stockholm Kungsholmen is designed for the modern traveler. Ideally placed in the city centre, our hotel welcomes you to Sweden with spacious, thoughtfully designed guest rooms, attentive service and a host of top-quality amenities. Some of the largest in all of Stockholm, our hotel rooms feature oversized windows with stunning views of Lake Mälaren and Ralambshovs Park.” This makes me giggle a bit as I know this is a a key selling argument for Americans who basically think all hotel rooms in Europe are way too small. But I can agree that the room I had was very spacious indeed!

I was welcomed by the hotel manager in the loveliest of ways with some chocolate and fresh fruit and a hand written note. It’s that small personal touch that always makes my stay a good one from the very beginning!

This was large enough for me to sleep in and I think it would even fit two Americans… Haha, seriously though, you could tell the rooms (and beds) were really spacious compared to what I’m used to.

As I never have time off from my social media work, my room offered me a huge working space with a large desk and what not, but I always find it comfier to sit in a chair or on a couch when I’m working on my blog. That’s why I sat here enjoying hot chocolate from the in-room coffee machine.

The best part of this room was without a doubt the wonderful jacuzzi that maybe some of you recognize from my Insastories (seriously, it was like sitting in a tsunami if you set the settings a bit too high). And no, I don’t take a bubblebath with my clothes on, but I was just trying to figure out how the thing worked while it was filling up with water. I don’t wear underwear while taking a bath either, but to spare both you and my dear photographer Kristoffer Broberg from a shock I kept them on in simulating me stepping into the tub.

The best part without a doubt regarding this jacuzzi was that it had windows in two directions with a view over the skyline of Stockholm, which I could end the day by watching for a good half an hour or so until my fingers were more or less like raisins. During the two night stay I took 4 baths. THAT’s how nice it was.

This trip was about work and part of my work is being pretty (kidding) and include photo shoots every now and then. The first one actually took part on the HUGE balcony that I had on the top floor room I had been assigned. I bet this balcony is absolutely amazing in summertime as it was nearly as large as the room itself. The rest of my fashion shoots is still to come, but Courtyard Stockholm Kungsholmen really was ideally located for exploring my beloved Stockholm and being situated in a part of town I’m not that familiar with, it really was a staycation for me as well as I got to explore neighborhoods I usually don’t frequent.

Here I’m wearing Firas al Saffar (F.A.S.) who I wrote a previous blog post about. This is a brand with great integrity who is compassionate and cares about the world in a way every brand should.

Wearing my lucky charm, the Mojo Bracelet from R.C. Jewelry, which always keeps me protected with it’s onyx stones and Jesus Christ depicted.

Courtyard Stockholm Kungsholmen is a modern hotel which is very close to the city center and it’s proximity to one of the most beautiful streets of Stockholm, Norr Mälarstrand, make it worth a stay itself, but on top of that world class service, a fully equipped gym, a wonderful restaurant and a VERY spacious room with all the amenities you could wish for makes it a favorite for me to recommend to my foreign friends who are considering a place to stay in Stockholm. So whenever you’re in Stockholm, don’t hesitate to contact me and we’ll meet in the the cozy lobby of this hotel to plan your trip with me as your ultimate city guide.

Photographer: Kristoffer Broberg [:sv]När man reser så mycket som jag gör skulle man kunna tro att jag tröttnat på hotell och i ärlighetens namn är det rätt tröttsamt att ständigt vara på resande fot. Därför är det rätt skönt att kunna bo på hotell när man är på hemmaplan, vilket i mitt fall är Stockholm. Då jag för tillfället bor kvar i Lund är att bo hos familj eller vänner alternativen när jag är på besök, men efter ett tag behöver både jag och de egentid och hur mycket jag än älskar dem behöver jag helt enkelt vara ensam, speciellt som jag är uppe i Stockholm var och varannan vecka. Det är där begreppet semester på hemmaplan kommer in. Den här gången hade jag förmånen att bo på Courtyard Stockholm Kungsholmen som är en del av Courtyard by Marriott-kedjan. Dock var det inte bara i semestersyfte utan som vanligt ingick både affärsmöten och plåtningar.

Courtyard Stockholm ligger alldeles intill Rålis (Rålambshovsparken) och Norr Mälarstrand vilket är ett av Stockholms vackraste promenadstråk och för att vara helt ärlig så har jag inte upptäckt så mycket av Kungsholmen tidigare så det var trevligt att få utforska områden kring Fridhemsplan lite mer. Restaurangerna på Norr Mälarstrand har ju däremot frekventerats desto mer och nu fick jag stifta bekantskap med hotellets egna restaurang, BJORK Bar & Grill, också.

Redan vid ankomst möttes jag av färska frukter och bär samt choklad och en handskriven välkomsthälsning av hotelldirektören. Det är detaljerna som skapar trivsel och stämning  och här började vi på god fot så fort jag öppnade dörren.

Både rummet och sängen var större än vad som är vanligt i Stockholm eller Europa för den delen. Något amerikaner ofta klagar på när de besöker Europa är att rummen är pyttesmå, men här kan nog inte ens den kräsnaste av gäster klaga på ytan!

Sociala medier är mitt jobb vilket har både för- och nackdelar. Det tar mycket av min tid att hålla mig ajour med allt som pågår och när jag exempelvis jobbar med min blogg föredrar jag att sitta i en bekväm fåtölj eller soffa, även om det fanns ett stort och rymligt arbetsbord på rummet. Det fanns även en kaffekapselmaskin som för den kaffesugna bjuder på gott kaffe, medan jag som tedrickare höll mig till det istället.

Det bästa med rummet var utan tvekan badrummet med en underbar jacuzzi som vissa av er kanske minns från mina Instastories då det var en smärre tsunami ifall man satte igång den på full effekt. Och nej, jag badar inte med kläderna på, men medan vattnet fylldes på bestämde jag mig för att försöka få en uppfattning om hur den funkar. Jag badar heller inte med kalsongerna på, men för att bespara både er och min käre fotograf, Kristoffer Broberg, från en nakenchock höll jag dem på mig enbart för plåtningens skull.

Det bästa med jacuzzin var utan tvekan utsikten. Det fanns fönster som vette åt två håll och bjöd på solnedgångar (och uppgångar om man som jag var vaken tidigt nog) och här satt jag under mina två nätter på rummet inte mindre än fyra gånger för att beundra utsikten med DN-skrapan åt ena hållet och Söders höjder åt andra.

Då det var en jobbresa och en del av mitt jobb är att vara snygg så ingick även plåtningar. (Att vara snygg är en definitonsfråga, men exempelvis här krävdes en hel massa hårspray). Den första av plåtningarna togs på den enorma balkongen som låg i anslutning till rummet och var nästan lika stor som rummet självt. Resten av modebilderna kommer i ett senare skede, men Courtyard Stockholm har ett perfekt läge för en semester på hemmaplan. Jag känner Stockholm innan- och utantill, även om Kungsholmen inte är ett av de stadsdelar jag frekventerat så ofta, vilket jag tidigare nämnde.

Byxorna och tröjan kommer från Firas al Saffar (F.A.S.) som jag nämnt i ett tidigare blogginlägg och i bakgrunden anar man Norr Mälarstrand samt en bit av Söder. F.A.S. är ett märke som verkligen tar sitt samhälleliga ansvar och bryr sig om omvärlden. Med andra ord ett svenskt märke jag är stolt över att bära.

Min lyckoamulett, Mojo Bracelet från R.C. Jewelry, får mig att känna mig trygg var jag än befinner mig och onyxkulorna och amuletten harmonierar perfekt med hela min utstyrsel.

Courtyard Stockholm är ett modernt hotell som ligger på gångavstånd från exempelvis Stockholms stadshus och närheten till Rålis och Norr Mälarstrand gör det till ett bra alternativ att bo på nästa gång du är i Stockholm. Lägg till förstklassig service, ett gym, den härliga restaurangen och de stora rummen med allt man kan önska sig, rekommenderas det varmt. Om inte annat kan man bara hänga i den sköna lobbyn med en kopp kaffe om man har vägarna förbi.

Fotograf: Kristoffer Broberg [:]

58 Comments

 1. Mariann yip
  January 22, 2017 at 9:38 pm

  I love traveling and hotels definitely play a big role in my experience. I love the fact that there was a jacuzzi in your hotel! It’s such a great way to unwind and makes for great photos too!

 2. Jennifer Quattrucci
  January 22, 2017 at 10:03 pm

  My Dearest Tommy,
  So truly stunning. I want to start off by saying I am stunned by so much of what I read and see each time I visit your blog and this post is no exception. I absolutely adore all of these captures as we get a behind the scenes lt the work behind this amazing blog. Love it that you appreciate the thoughtfulness of the Marriott, as far as the fruit and chocolates and the vastness of your room. I did enjoy a lot of your instastories and loved hearing and seeing more !! Your work is clearly not being pretty but you are unbelievably handsome and ever so stylish and extremely well – groomed ( lol that sounds funny , I don’t know how to say it ) . Bottom line : thank you so much for sharing this experience and clearly the Marriott treated you well , just as you deserve my darling.
  Love,
  Your Jenny

 3. Atsuna Matsui
  January 22, 2017 at 10:22 pm

  I’m definitely so envious of all the hotels that you get to stay at during your travels. My favorite part of this hotel room is definitely the jacuzzi! Must feel so nice to unwind taking a bubble bath with the gorgeous scenery of the Stockholm skyline. 🙂

  http://www.atsunamatsui.com

 4. Open Kloset By Karina
  January 23, 2017 at 12:06 am

  Dear Thomas,
  As you know, I am a Big travel Fan and I always so Excited about your posts:) Your Travels always so Interesting and that Room and Especially the Bathtub sooo Cool:)
  About your Look, as always so Unique, and really Love the Bracelet:) I checked their site too and so Beautiful Pieces:)
  Love and Happy New Week:)
  Kisses Karina

 5. Anthony @oh_anthonio
  January 23, 2017 at 12:45 am

  You always have the best hotel hookups! I’ve been wanting to visit Stockholm for a while now so I’m definitely gonna keep this place on my list when it comes time to booking a room!

 6. Jordan Chapman
  January 23, 2017 at 1:59 am

  I swear you do the best little getaways! I’m so busy trying to plan my next trip and I love seeing your posts for inspiration! Stockholm looks beautiful and this hotel, even moreso! I love seeing how this hotel room is set up and looks like you had a lovely time!
  All the best,
  Jordan xx
  http://www.thehatlogic.com

 7. Jo
  January 23, 2017 at 2:01 am

  Thank you so much for this wonderful review of Courtyard Stockholm Kungsholmen as I love all Marriott hotels and always stay at one of them when I am on vacation. So happy to learn through your blog that Marriott hotels have beautiful locations in overseas as well. You know I love the part about large enough bed for two Americans to sleep in (bigger than IKEA beds) :). All the images are gorgeous here especially that night view of Stockholm skyline which is absolutely stunning. But again my favorite picture here is still the one you were using the hair spray as you might already know. And yes I will definitely contact you when I am in Stockholm hopefully very soon so you can show me around and we can check out this beautiful hotel as well.

  Love,
  Jo

 8. Jenn Hanft
  January 23, 2017 at 3:42 am

  What a warm welcome!! I love handwritten anything as well because it’s just an added personal touch! I have to say that aside from the spacey room and large bed, I paid extra attention to that jacuzzi! It’s so nice that it came with such a lovely window view! That certainly must have been hard to decide to climb out of for the night. Also the glass balcony was breathtaking too! Great that you got a shoot in, especially with that lovely time piece!

  XO Jenn
  http://www.jennsemble.com

 9. Stephanie
  January 23, 2017 at 3:54 am

  You definitely have me itching to stay here! It looks totally cozy and luxurious and I love that it offers a jacuzzi! There was a resort I stayed in last year that had a jacuzzi in the actual bedroom itself – which was new for me – and I loved getting a chance to chill there while watching a movie each night! Such a great way to relax before bed!

  Stephanie // SheSawStyle.com

 10. Tania Sarin
  January 23, 2017 at 4:27 am

  love this look! xx

 11. Eric k
  January 23, 2017 at 5:42 am

  This is truly an amazing hotel and i love the fact that it has an amazing spacious bed and love the fact that it is very close to the city centre. This is another suggestion I’m adding to the list and this makes to want to travel to Sweden. i specifically love the office space that you can do some of your busy social media business and those desert treats look fabulous.
  Once again, thank you so much for sharing this amazing blog with us.

 12. Iliana
  January 23, 2017 at 6:04 am

  I have a list of hotels I’d like to stay at when I visit your cities! I love them all, your picks are always cozy and elegant!

 13. Jen
  January 23, 2017 at 6:23 am

  You really do know so much about hotels! I can always learn so much from your blog. I was actually coming back here for info!! True story. We Americans do like everything bigger and the Courtyard Stockholm looks really spacious indeed. You had me at jacuzzi and the view!! OMG that stunning view!!!

 14. Martina caruso
  January 23, 2017 at 7:58 am

  Che bella questa foto… complimenti sono davvero di qualità??

 15. Samantha Mariko
  January 23, 2017 at 12:59 pm

  It must have been so pleasant and luxurious to stay at this hotel! I mean, you have a huge jacuzzi in your room haha. And I’m really interested in those hair products, since your hair is always so stylish in your photos 🙂
  http://www.samanthamariko.com

 16. Ria
  January 23, 2017 at 5:15 pm

  Oh this looks so nice, I did a stay at the Haymarket in Hötorget and it was so lovely. Yeah it was a bit smaller than I’m used to but what do you really need a ton of room for? It was perfectly sized to me. I wanna add this hotel to my list of places to try and stay on my next Stockholm visit.

 17. Christine Kong
  January 23, 2017 at 7:06 pm

  Wow I am so impressed with this Courtyard hotel! It is so modern and so chic. I love the decor and the personalized note upon arrival. The jacuzzi tub is amazing as is the huge balcony and view. What a fabulous place to stay and relax. Love that watch you’re wearing too. The face of it is beautiful. If I am ever in Stockholm I definitely need to check this Courtyard out! Thanks for letting us know. xoxo, Christine
  http://dailykongfidence.com/

 18. Charissa
  January 23, 2017 at 7:43 pm

  I’ve never ever been in Stockholm, or Sweden. You really make me want to come to Sweden though. What a fantastic hotel, amazing to have this as a little stayover. SO sweet they welcome you this way, I can imagine it makes you feel special. Aaah.. aren’t hotel-beds the best? And that jaccuzi though. Love it. XO Charissa – http://www.ladygoldapple.com

 19. Candace Hampton
  January 23, 2017 at 9:05 pm

  You’re so blessed Thomas. You’re able to stay in some of the nicest hotels and places I’ve ever seen! That jacuzzi does look relaxing, just looking at your pics. I will definitely hit you up for a tour if I’m ever in Stockholm!

  http://www.thebeautybeau.com/

 20. adam
  January 23, 2017 at 11:15 pm

  Snygg klocka!

 21. diana
  January 23, 2017 at 11:48 pm

  wow, this place looks really amazing! It is so cool that you can enjoy your time at nice places like that. I definitely will book it next time

 22. Jenelle
  January 24, 2017 at 12:10 am

  hehe you are quite right, we are fairly spoiled for space here too it is safe to say (in Australia). We find most European hotel rooms to be pretty small. Actually, since my partner and I love to stay in ‘design’ hotels, or artsy boutique ones, where to be honest most often the rooms come small, it’s not easy to recommend a hotel to my parents. They swear they need a lot of space. haha. That bathtub view sounds so relaxing, I can see why you got so much use from it! I love the balcony view!

  xx Jenelle
  http://www.inspiringwit.com

 23. Yasmin
  January 24, 2017 at 12:25 am

  That watch is lovely! And the view from the tub is beautiful. Sounds like a wonderful staycation idea!

  xx Yasmin
  http://banglesandbungalows.com

 24. Maggie
  January 24, 2017 at 2:47 am

  Wow, this hotel is so minimal and chic. I love the interior design. (Then again, all the hotels you visit seem to be so darn cool.) I’m in love with the jacuzzi in the bathroom though. I could really use one of those. Now if all hotels had that, I don’t think I’d ever leave. Lol.

  xoxo,
  Maggie S.
  ❤Clothestomidnight.com

 25. Leila D.
  January 24, 2017 at 5:46 am

  I really hope that I’m going to visit Stockholm and when I do I’m definitely staying in that hotel. The way you described it and showed it with the photos, it’s the perfect place for me. The location is so convenient. BTW I’m glad to know you don’t take bubble baths with your clothes on :)))) Happy Tuesday!

 26. frank lin
  January 24, 2017 at 9:09 am

  This Hotel looks great! Thank you for the post –
  as I’m planning to visit Stockholm (since years) this is very helpful 🙂

  frank
  http://www.frank-lin.de

 27. Eva
  January 24, 2017 at 9:15 am

  Hello dearThomas!!
  You always choose nice locations, hun ;).
  Love all the pictures and I ‘m happy you have care about your skin and health. Havea nice day.
  kisses
  Eva
  http://www.themermaidfashion.com

 28. Morgan Klein
  January 24, 2017 at 12:16 pm

  You travel more than anyone I know and I love it! Now I want to come to Sweden!!! Loved this post!

 29. Darya
  January 24, 2017 at 1:42 pm

  OH WOW! I’m so inspired with your lifE! Sounds like a dream!!
  I adore traveling too, so I’m fully understand such way of living:)

 30. Sharon Wu
  January 24, 2017 at 8:24 pm

  Can I have your life already?! Geez! Just when I thought you couldn’t top your London post, you have. Loving these photos and now I really want to visit Sweden <3 xo, sharon

  http://www.stylelullaby.com/beauty/2017s-beauty-favorites/

 31. Lauren
  January 25, 2017 at 3:18 am

  I’m already a fan of Marriott Courtyards and now you have convinced me to try to travel here! You are always visiting the coolest places and I love seeing your posts 🙂

 32. Laurelle
  January 25, 2017 at 4:18 am

  Your hotels pictures make me want to travel! 🙂 And I love the personal touch of a note! And that chocolate looked delicious! And the bath looked so divine!! Hope you enjoyed your stay!
  -Laurelle
  http://www.bellebylaurelle.com

 33. Jo
  January 25, 2017 at 4:55 am

  You’ve covered two of my favorite things here: 1. Staycations in a nice hotel and 2. Taking very bubbly baths in a nice hotel! Some days it’s just nice to get away from it all, even in your own city 🙂 Hope you enjoyed the rest of your stay! Looking forward to seeing the results of your photo shoot.

  xo, Jo
  http://www.cutandchic.com

 34. Aleksandra Ladygin
  January 25, 2017 at 12:39 pm

  Great place for work and for the sleep. Such inspiration! I never had jacuzzi in hotels!!! Need this now…

 35. Luke
  January 25, 2017 at 2:30 pm

  What a lovely modern space to spend your time in. Especially when you are just doing a staycation and don’t want anything to extreme, just something nice and relaxing (I’m sure that giant jacuzzi came in handy!). I’ll let you know when I need my trip planned for Stockholm!

 36. Floortje
  January 25, 2017 at 3:13 pm

  looks cool! Love your photography a lot, keep it up!

  Xx,

  || FLOORTJELOVES ||

  http://www.floortjeloves.com
  http://www.bloglovin.com/blogs/floortjeloves-12198253

 37. gracie
  January 25, 2017 at 9:26 pm

  SO glad to hear that there really are large rooms in Europe ! HaHa 🙂 I can appreciate a large room as I have spent my last few weeks on the go in various hotels. Some large some small. And that bathtub with a view looks like a great bonus ! Love your review !
  xx,gracie
  snappedbygracie.com

 38. Bryanna
  January 25, 2017 at 9:58 pm

  So clean and chic! Totally digging all these hotel reviews from you. This hotel looks so spectacular and such a relaxing environment. Will definitely have to keep this on my list! By the way, I’m obsessed with your watch! So perfect!

  xoxo Bryanna | Coming in Clutch

 39. marcy
  January 25, 2017 at 10:22 pm

  If I ever visit Stockholm soon I know where to stay. The first thing I look into a hotel is bathtub, wifi, coffee and a great breakfast hahaha I think I like the way you travel and match with my style so any place you visit for sure I can see my self int here too!!!

  Love
  Marcy

 40. Martin (ebylife)
  January 25, 2017 at 10:28 pm

  Looks like you had yourself a ball Thomas! The hotel looks stunning and I really love the decor! I too really enjoy escaping to a nice hotel for a weekend here and there. It’s my favourite form of stress relief!! 🙂

 41. Bernice
  January 26, 2017 at 12:35 am

  This hotel looks so glamorous and you look like you had fun in the bubbles!

  https://www.bunnybernice.com

 42. Belle
  January 26, 2017 at 2:42 am

  I love going to a hotel and getting a welcome gift like fruit. I love little touches like that and is there anything more fantastic than getting in a tub filled with bubbles?? NO definitely not.
  xx Belle

 43. Josie
  January 26, 2017 at 11:47 am

  Omg Thomas that bed “could fit 2 americans” I literally laughed out so loud! That’s why I love reading your posts because I know I’m in for a good ride hehe. This hotel looks like such a great place to stay! Love the great pictures you captured!

  That jacuzzi is definitely a huge bonus! I’d take it anytime! I’m seriously planning to spend a few nights in local hotels: staycation in full force . It’s such a great way to re-discover your city!

  Bisous, Josie
  http://www.petiteandbold.com

 44. michelle
  January 27, 2017 at 12:17 am

  That looks like a perfect visit – and those chairs look so comfy too! I could curl up all day in them! Being stuck home with three kids, I dream of jetting off and living in hotels again. Sigh. I’ll just have to get my kicks thru you 🙂
  XO
  http://www.lehoarder.com/

 45. Miki
  January 27, 2017 at 3:38 am

  That is a gorgeous hotel! I love that there are big windows with amazing views at Courtyard Stockholm Kungsholmen, but nothing really beats a great jacuzzi to relax in while you’re away. I was kind of giggling in public when I was reading your post because it was really funny how you described your bath preparation for the photoshoot. I love a great staycation. I usually do spas but a hotel with a great bath is nothing I can complain about! 🙂 I’ll make sure to remember this hotel when I finally visit Sweden.

  Xo,
  Miki

 46. Cece Lam
  January 27, 2017 at 7:42 am

  You’ll have to come visit California soon. I’m so glad to see you travel so much. I’ll live vicariously through your posts thousands of miles away!

 47. Gina Diaz
  January 27, 2017 at 3:42 pm

  What a luxurious getaway Thomas!! I love all the details from the food to all the spot you have taken pictures. And such great styling as always. Xx

  happy weekend, Gina

 48. Camille
  January 29, 2017 at 12:58 am

  I think this may be my favorite post of yours so far! The photos were so unique and inspiring, looks like you had an incredible stay!!

 49. Deddeh Howard
  January 29, 2017 at 2:29 am

  You’re always at the best spot!! I want to travel with you so can you take me next time pls?

 50. Thai Lam
  January 29, 2017 at 1:50 pm

  You really make me want to visit Stockholm! Hopefully this year!

 51. Lolita Mas
  January 30, 2017 at 9:51 am

  Wow! That hotel looks insanely good! Thanks for your review!

 52. LAFOTKA
  January 31, 2017 at 12:09 am

  In total love with this place! So coming back to this post for a reminder next time I visit the city. Love the charm bracelet by the way! 🙂

  Tatyana x
  LAFOTKA

 53. Natasha du Chen
  January 31, 2017 at 10:25 am

  Very large room! The place is fabolous!

 54. Brittany Hillyer
  January 31, 2017 at 6:14 pm

  IN love with your life!!

  xx
  outofofficeny.com

 55. Danielle
  February 1, 2017 at 10:06 pm

  I have total hotel envy whenever I see your posts, Thomas! This one looks like the perfect mix of cozy and chic. And can we talk about that jacuzzi?! I would’ve spent the whole trip in there!

  xx, Danielle | Pineapple & Prosecco

 56. MadCatFashion
  February 3, 2017 at 9:25 am

  Those photos are just worth to see it. I went through with them like I was in this hotel too. Great place to be !

  madcat.fashion

 57. Darlene
  February 7, 2017 at 4:14 pm

  Hi Thomas! These are such an amazing photos and I bet your stayed was also amazing. I always look forward to your posts.

  http://www.thenewgirl.me

 58. dbrodowski
  February 8, 2017 at 9:09 pm

  Wow ,That post is perfect!

Comments are closed.