Blog posts

När jag slutade vara rädd för att gå till tandläkaren

När jag slutade vara rädd för att gå till tandläkaren

Beauty & grooming

I samarbete med Aqua Dental.

Jag måste erkänna att jag tidigare väldigt naiv med pengar och inte tänkt på vare sig nutid eller framtid pengamässigt. När jag träffade min älskade sambo, lärde han mig värdet av bland annat just pengar. Det är inte de stora utgifterna som sinkat mig, utan de små och oväntade i vardagen. En av dessa är att jag numera har en tandvårdsförsäkring vilket tillät mig att upptäcka Aqua Dental, som jag efter att jag cirka ett år sedan började gå hos dem, har blivit ett välbekant ställe.

När jag var en liten gosse och ända fram till vuxenåldern, var tandläkare något läskigt, rentav vidrigt. När jag kom till Aqua Dental för första gången kändes det som att jag var med i ett av de trevligare avsnitten av Star Trek. Receptionen på Sturegatan var inbjudande med ett stort akvarium och själva behandlingsrummet var som sprunget ur något sci-fi relaterat. Det kanske vittnar om hur länge sedan jag varit hos en riktig tandläkare, men jag blev positivt överraskad över hur nytt, modernt och faktiskt kul alla tandvårdsmojänger var. Personalen var dessutom så trevlig att det kändes som att jag var på ett kafferep istället för min (numera) årliga tandhälsokontroll. Jag behövde fixa några småsaker och kom på återbesök, där samma trevliga personal fortsatte med det som behövde fixas. Jag har haft något av en tandläkarskräck och förknippar mycket med den ”onda fluortanten” vi hade i lågstadiet, men nu ser jag nästan emot nästa besök, även om jag såklart hoppas att mina tänder ska hålla sig friska.

Aqua Dental erbjuder även akuttandvård i Stockholm, något både jag och min sambo använt oss av. Jag råkade bita av delar av en tand då jag tuggade en hård lakritsgodis ett tag sedan. Såklart hände detta på en lördagkväll och jag såg ut som ett smärre monster när jag öppnade munnen och kände mig miserabel. Min sambo påminde mig då om att vi kan gå ner till Aqua Dentals mottagning på Vasagatan och efter ett telefonsamtal hade jag tid med dem klockan 9 dagen därpå, det vill säga på en söndag. Jag var oerhört lättad och det var inte ens så ruskigt dyrt som jag hade tänkt att det kunde vara. Även den lokalen var ljus, fräsch och hade en bok från Svenskt Tenn som jag nästan vill göra ett återbesök till dem för att kunna läsa klart den.

Tandvård är numera, uppenbarligen, inte läskigt och något man tvingas göra med jämna mellanrum, utan något åtminstone jag, tack vare Aqua Dentals professionella team verkligen tycker är trevligt. Tandhälsa påverkar många andra delar av kroppen också och då jag har opererat min axel, skulle bedrövlig tandhälsa ha direkta konsekvenser för det. Nuförtiden är det en lika självklar del för mig att tänka på som det är att ta gå till husläkaren för att få något mot sin ihärdiga förkylning.

Kika in på Aqua Dentals hemsida för att se var i Stockholm de befinner sig och bekanta dig även med deras akuttandvård där de i Stockholm har öppet 365 dagar om året, har lediga tider varje dag och dessutom utan väntetid.