Blog posts

Byta batteri på iPhone – går det?

Byta batteri på iPhone – går det?

Shopping

I samarbete med PhoneHero.

Det är med lika delar nostalgi som saknad som jag tänker tillbaka till de första mobiltelefonerna jag ägde. Jag har gått igenom allt från de mest primitiva Nokia-mobilerna på 90-talet, flip phones från både LG och Motorola på 00-talet, för att först på 10-talet gå över till iPhone.

Visst, livet har underlättats en hel del och idag känner man sig i princip naken utan en smartphone. Något som dock har blivit svårare är att byta batteri. På tiden innan smartphone kunde man bara köpa ett nytt batteri, lossa baksidan och stoppa in det, när det kändes som att batteriet var slutkört. Nu känns det som att man byter mobil så fort batteriet börjar visa sig svagt, men jag håller envist fast vid min iPhone 6 då den funkar utmärkt förutom just batteriet då. Att byta batteri på iPhone 6 är inget man gör själv.

När man använder sin iPhone slits batteriets hälsa med tiden. Efter ca 2 år kan batteriets hälsa börja bli så pass försvagad att man tydligt märker av en sämre batteritid. Jag har haft min sen 2017, så batteriet lever just nu på lånad tid. Problemet med försvagad batterihälsa på iPhone kan också visa sig genom att batteriprocenten börjar hoppa fram och tillbaka eller att mobilen oväntat stänger av sig. Man kan själv kontrollera sin iPhones batterihälsa genom att gå in på inställningar och sedan batteri. Om det står “service” eller hälsan är under 85% börjar det bli dags att byta.

Det är här PhoneHero kommer in när det är dags att laga sin iPhone. Som Sveriges enda oberoende serviceverkstad kan de tack vare sitt avtal med Apple erbjuda oss äkta Apple originalbatteri. De har även tredjepartstillverkade batterier, men personligen litar jag inte på sådana alls, då Apple verkar vara ganska nitiska med att tillbehören ska vara originaldelar. Har exempelvis köpt laddare från andra tillverkare, som min telefon inte velat laddas med, trots att de varit gjorda för iPhone 6.

Hos PhoneHero går det på 20-30 att byta batteri med ett Apple Original-batteri och ännu snabbare med tredjepartstillverkat batteri, vilket jag dock inte rekommenderar. Man kan kan boka tid i Malmö och Stockholm och om man inte bor i närheten bjussar de på frakten om du vill skicka in den istället.

De har även försett mig med en unik rabattkod som ger 150 kronor rabatt och är giltig i 30 dagar från och med nu. Skriv in “THOMAS150” när du bokar service, så sparar du cash helt enkelt!