Blog posts

Uppdatera ditt CV och personliga brev för drömjobbet!

Uppdatera ditt CV och personliga brev för drömjobbet!

Life itself

Reklam för CV-mallen.se.

Jag har inget direkt HR-ansvar på mitt jobb, men jag har ändå varit involverad i rekryteringar till min avdelning och har därmed tagit del av en hel del CV:n och personliga brev. Låt oss börja med att säga att majoriteten av de jag sett får mig att sortera bort den jobbsökande redan vid första anblick.

Att man inte har erfarenhet är helt naturligt när man är ung, men att försöka fylla ut brister i kunskap och kunnande med färglada grafer och irrelevant fakta är intetsägande och tar dig inte vidare till den första intervjun. Beroende på vilken bransch man söker jobb i kan antalet sökande till en tjänst vara alltifrån 10-1000 personer och det gäller att utmärka sig på något sätt.

Det finns helt klart saker som är uttjatade, som “jag är en energisk person som gillar att ha många bollar i luften samtidigt” och ärligt talat, ingen bryr sig om din hund Voffsan i ditt personliga brev. Allt du skriver ned ska på något sätt vara till gagn för arbetsgivaren. Ett bra exempel på detta är till exempel den där luckan du hade mellan 2014-2016 då du reste runt jorden och utforskade olika kulturer. Det är förvisso inget jobb, men kan i vissa yrken ses som meriterande att man har en förståelse för annat. Det finns många guider till hur man får sitt CV att sticka ut, men här är fem snabba tips från Aftonbladet.

Börjar du helt från noll kan det kännas överväldigande och du vet inte riktigt var du ska börja. Där kan CV-mallen.se komma till hjälp. De är Sveriges mest avancerade CV- och personligt brev-byggare som erbjuder sina medlemmar digitala CV:n och personliga brev. Hos dem hittar du gratis CV mallar och kan fylla på allt eftersom. Det är varken lätt för personer som söker jobb för första gången eller de som söker sitt tjugonde jobb. CV:t och det personliga brevet ska alltid anpassas beroende på vilket jobb man söker och det största misstaget som visar att du egentligen inte bryr dig om jobbet i fråga är att slentrianmässigt skicka samma brev och CV till alla företag. Lägg ner lite tid och möda, så kommer du att säkra ditt drömjobb!