Blog posts

Inredningsdetalj: Runda speglar

Inredningsdetalj: Runda speglar

Design

Annons för BGA.SE.

Genom att välja att bo i Stockholms innerstad har jag automatiskt gjort valet att offra kvadratmetrar för närheten till allt och kan behöva alla knep för att göra rum större. Där kommer speglar bra in i bilden, då de både är vackra inredningsdetaljer och de facto får rum att verka större och ljusare än de kanske är.

BGA Group AB är ett familjeföretag med sitt ursprung i Gävle där verksamheten startade 1993. Företaget består idag av en butikskedja med 10 butiker runtom i Sverige & Norge och deras fokus ligger på allt du kan ha på dina väggar som tavelramar, posters och just speglar. Stora delar av deras sortiment hittar du även lokalt i deras 9 butiker så du kan klämma och känna innan du handlar.

För mina nordiska läsare är det även glädjande att veta att BGA.SE även säljer mot Danmark, Finland och Norge via deras systerbutiker.

När det kommer till trender inom speglar, så har vi sett mycket runda speglar och jag kan inte se det som en övergående trend i nära framtid. Först var det mest en trend med marin anknytning, med mycket rep och knutar, men nu finns det mer stilrena varianter.

Rund spegel från KAILA.

KAILA är ett nytt svenskt varumärke som satsar på snygga inredningsdetaljer till rimliga priser i stilren svensk design till det moderna hemmet. Speglarna från KAILA ingår i en serie med runda speglar som finns i hela 9 storlekar så att du hittar den storlek som passar perfekt till ditt rum. Spegeln är extremt tunn och stilren och passar i alla typer av rum och inredningsstilar.

Fungerar även utmärkt i badrummet.

I mitt tycke passar speglar både små och trånga utrymmen för att göra dem större, som till exempelvis en hall eller ett litet sovrum, men även större rum som en snygg inredningsdetalj. Själv har jag planerat in en spegel i just hallen för att den där uppfyller två syften: Att ta en sista koll att halsduken och mössan sitter bra innan man går ut genom ytterdörren och för att spegeln gör hallen både större och ljusare.

Ta en titt på BGA.SE och låt dig inspireras av runda speglar även du.