Blog posts

Dags att tänka på utemöbler

Dags att tänka på utemöbler

Design

Reklam för Kila Möbler.

I år känns det extra angenämt med utemöbler och då våren är tidig känns det som en lyx att redan i mars planera hur man ska dekorera uterummet. Med tanke på eventuell karantän, känns det dessutom extra angeläget att i nuläget satsa på att man verkligen trivs hemma. Därför ska jag berätta lite om hur kring jag tänker kring just utemöbler.

Jag har en rätt så stor balkong, något som jag inte fullt ut utnyttjade förrän jag blev sambo och vi insåg att vi ju har ett helt rum till där ute. Jag hade tidigare ett billigt bord och tillhörande stolar från en svensk möbeljätte och kunde på min höjd ta en frukostfika där en gång per sommar. Nu använder vi oss av uterummet nästan dagligen under den varmare halvan av året, men faktiskt även en del på vintern.

Vi har planteringar, ljuslyktor, mattor och flertalet stolar och bord vi kan ta fram ifall vi har främmande på besök. Nu i dessa tider kanske man inte ska ha så mycket främmande på besök alls, men just på grund av att man är hemma extra mycket tycker jag det är viktigt att man trivs i hela sitt hem, inklusive trädgården, uteplatsen eller balkongen. Det kan kännas som en dyr investering för möbler man inte använder året runt, men jag tänker att den där dyra bakmaskinen du använder om ens en gång per år – som du ändå berättigar köpet av – är mycket mer onödig. Uterummet är ju något du faktiskt kommer att ha rejält med nytta av om du inreder det ändamålsenligt och gör det trivsamt med utemöbler som har många funktioner, men dessutom är snygga.

När det gäller inredning och möbler över lag gillar jag att hålla mig till tillverkare och designers i Norden och allra helst på hemmaplan. Kila Möbler är ett svenskt företag som grundades redan 1978 och är en specialbutik med fullsortiment inom bland annat trädgårdsmöbler med hela 10 000 produkter för just den avdelningen enbart. Då de sedan 2008 sålt sitt sortiment även via e-handel kan man nu beställa från dem i Sverige, Norden och även övriga Europa. Jag rekommenderar att ni tar en titt på deras hemsida eller om du bor i närheten, varför inte strosa runt i deras varuhus. Med öppet köp i 14 dagar, fria returer och personlig service kommer du att känna dig trygg och väl omhändertagen!