Blog posts

Har du koll på verktyg?

Har du koll på verktyg?

Life itself

Annons för Verktygshandlarn.

Till skillnad från vad jag tidigare trott, har jag faktiskt inte tummen mitt i handen. Jag har med åren märkt att jag är händig och kan fixa det mesta hemma, men det har varit learning by doing och helt klart har jag åkt på några nitar, även bokstavligen. Då kan det vara tryggt att veta att det finns guider till det mesta ute på nätet.

Jag har tragglat mig igenom diverse Youtube-tutorials om hur man ska sätta ihop en byrå eller montera vägghyllor, men kan inte påstå att de alltid är så professionella eller pålitliga. Om man vill ha någon som kan sin sak, kan man vända sig till Verktygshandlarn. De är en svensk leverantör inom kvalitetsverktyg, skydd och skruv. I sex år har de haft en e-handel som dessutom levererar till kunder i Sverige, Danmark och Finland.

På sin sida har de en hel del DIY-guider och det är framförallt två jag haft nytta av här hemma. Jag har av min pappa fått en hel verktygslåda full med diverse saker jag inte ens vet namnen på, men har efterhand förstått vad de är och vad de används till. Verktygslådan innehåller också en hel uppsjö med skruvar och där hjälpte mig Verktygshandlarns skruvguide mig en hel del. Visste du till exempel att korrosivitetsklass är en benämning som används för att beskriva olika miljöer utifrån vilken grad korrosion som förväntas ske i just denna miljö och att man ska välja skruv beroende på just vilken miljö den ska användas i? Jag erkänner rakt av att jag inte gjorde det, utan tog valfri skruv som kunde tänkas passa.

Som sagt kan alla verktyg och tillbehör vara en ren djungel för oss som inte sysslar med sådant till vardags, men det finns hjälp att få! Numera brukar jag till och med gå in och läsa valfri guide bara för att lära mig mer om vad de olika verktygen i min låda kan användas till.