Blog posts

Det eviga modets årtionde: 1950-talet

Det eviga modets årtionde: 1950-talet

Fashion

Annons för GLINDER.

Det finns årtionden som trendar lite då och då i modesammanhang. Just nu tycks kidsen på stan vara uppslukade av 1990-talet, vilket jag som faktiskt var ung på den tiden både då tyckte och nu tycker är fruktansvärt fult. Så gott som alla årtionden mellan 1920-1990 har fått komma på besök då och då, men en era är beständig, det ljuva 50-talet och rockabilly!

När jag var kring 19 hamnade jag på en maskerad i USA och temat var 1950-tal. USA är maskeraders förlovade land och det finns maskeradbutiker lite titt som tätt, men någon bra outfit fick jag inte ihop. Det enda jag lyckades med var en flanellskjorta och hårpomade som gav mig en Elvisfrisyr. Det som slog mig dock var att – bortsett från håret – så är 50-talet en klassiskt stilig era. Odödliga ikoner som James Dean och Elvis Presley och senare adaptioner som Grease har gjort även stilen oförglömlig och alltid lika aktuell.

Rökning är bara ok om du ska fota en 50-talsplåtning!

Jag har nyligen hittat ett svenskt företag som heter Glinder. De säljer noggrant utvald retro, rockabilly, kvalitetskläder och andra produkter som är inspirerade av 50-talet och dess härliga mode. Deras produkter är av fantastisk kvalitet och passar från allt till studenten till rockabillyträffen och allt däremellan.

Är det rockabillykläder man är ute efter så har de en uppsjö sådant både för killar och tjejer. Jimmy Dean är omkring den enda idolen jag har och dessvärre är han död, men att ibland låtsas ha levt i samma årtionde är något underbart! Plåtningen ni ser på bilderna är ett resultat av mitt försök att efterlikna min idols stil, liv och leverne. Jag har dock inte tänkt gå samma tidiga öde till mötes och röker heller inte off camera. Hade jag vetat om GLINDER när jag gjorde min plåtning hade den kunnat vara ännu mer magisk. Upptäck deras magiska rockabillyvärld ni med!