Blog posts

Tjäna pengar till klassen eller laget

Tjäna pengar till klassen eller laget

Shopping

Annons för Finsmakarna.

Många av oss har väl som barn sålt allt från kakor till godis för att samla in pengar till skolresor eller som idrottslag eller annan förening försökt skramla ihop pengar till olika löpande kostnader eller något särskilt mål. Oftast är produkterna lättsålda, men efter fem kaklådor släktingar och vänner köpt för att vara snälla kan det vara nog med det för ett bra tag.

Därför är det skönt att det finns alternativ som passar in även för den som vill sälja något mer exklusivt men ändå tjäna en hacka till lag- eller klasskassan. Finsmakarna tar – precis som det låter – fram lite finare chokladaskar och delikatesslådor för privat bruk samt till företag som företagsgåvor. Det här är alltså produkter man med gott samvete kan sälja och köparen njuta av utan att “vara snäll” och fylla skåpen med exempelvis ovan nämnda kakor. Det är premiumvaror man verkligen vill ha och då blir det genast roligare att sälja. De flesta kan nog relatera till att det är roligare att sälja en bra produkt kontra något man egentligen inte vill eller kan stå för. Finsmakarna är inte bara exklusiva. De är en av få aktörer som även har rättvisemärkta varor, något som är ett ypperligt säljargument i dessa tider då människor ser hållbarhet och miljömedvetenhet som självklarheter. Själv prioriterar jag oftast köp på grund av detta och kan tänka om helt gällande varor om de inte är ekologiska eller KRAV-märkta, vilket Finsmakarnas produkter ju är.

Det finns många anledningar till att sälja produkter för att tjäna pengar till klassen; Det kan vara en klassresa, utflykt eller gemensamt inköp till klassen, men de facto är det ett lärandetillfälle för eleverna där de får lära sig om utbud och efterfrågan samt att handskas med pengar för att sedan se vad man kan åstadkomma med de pengar man samlat ihop tillsammans och därigenom få sin belöning. Det är också ett minne för livet då man själv varit med från början till slut och något jag själv minns med värme.

Är du involverad i till exempel ett idrottslag eller en förening av något slag kanske du är bekant med den allt som oftast rådande pengabristen och vikten av volontärinsatser och pengainsamlingsåtgärder. Även det här kan vara både kul och lukrativt för samtliga inblandade och ett bra sätt att tjäna pengar till laget kan vara Fikakassan.

Genom Fikakassan kan ni tjäna pengar till laget och föreningen genom att sälja ekologiskt kaffe vilket är både lättsålt och ger en bra vinst! Nya matchtröjor eller utrustning ser man Såklart passar det här även skolklasser. Kaffe finns i varje hem och vi i Sverige dricker näst mest kaffe i världen (bara finländare sörplar mer än vi).

Är du intresserad av att veta mer om produkterna och hur man kan komma igång med lag- eller klassförsäljning, besök Finsmakarna och Fikakassan! Där får du veta exakt hur mycket du tjänar per såld produkt och vilken förtjänst ni kan få. Skulle säga att det är väldigt mycket roligare än de alternativ vi hade på vår tid, men oavsett vad man väljer att sälja, är det både ett minne för livet och lärdom i hur man tjänar och hanterar pengar.