Blog posts

För högfärdig för padel?

För högfärdig för padel?

Lifestyle

Annons för PDL Center.

Jag och min goda vän Robert brukar spela bollsporter lite då och då, mer frekvent under vinterhalvåret bör jag kanske erkänna. Jag har tävlat i badminton och tennis när jag var i tonåren och när Robert föreslog att vi skulle spela padel tänkte jag att han var ute efter att bli slagen rejält. Till och med en efterbliven orangutang kan spela padel, tänkte jag något felaktigt och blev hårt motbevisad.

Det var ungefär ett halvår sedan vi sågs för att spela padel i Frihamnen i Stockholm och jag var kaxig inombords. Såklart visade jag inte detta för Robert, som tyckte att padel nog skulle vara ungefär som när vi spelade badminton, tennis eller squash. Själv var jag övertygad om att det var busenkelt och förstod inte riktigt varför vuxna människor tog en sport på allvar där man hade strandtennisrackets som man minns från sin barndom. Ok, det var alltså mina fördomar om denna sport, som jag snabbt blev varse om att så inte är fallet.

Foto: Oliver Sjöström

En padelbana är stor och bolljäkeln hade en förmåga att, framför allt oss två förstagångsspelare, studsa överallt där vi inte var. Dessutom försökte vi hålla koll på reglerna vi lärt oss på YouTube innan och efter en timme av ihärdigt bolljagande var vi både trötta, utmattade och kom fram till slutsatsen att det här var något vi skulle vilja göra igen. Padel var alltså allt annat än barnlek och denna gång var vi två personer, men på banorna bredvid oss såg vi att det var väldigt populärt med dubbelspel och att åldersspannet på spelarna sträckte sig från tonåren till högt över pensionsålder. När vi spelade var det mestadels män, men på vägen ut möttes vi av ett gäng tjejer, så båda könen tycks uppskatta denna nya bollsport som på kort tid vuxit till att bli en folksport.

Om du vill spela padel i Sverige så kika in på PDL Center som har anläggningar över hela landet. Jag kan lova er att det verkligen är en svettig, men väldigt kul sport och jag ska nog få min revansch på Robert vid tillfälle!