Blog posts

Fixa is till sommarens fester

Fixa is till sommarens fester

Lifestyle

Annons för Ice In A Box.

Alla har vi varit där: på picknicken, på födelsedagskalaset och till och med på bröllopet där man druckit ljummen saft, bål eller ljumna drinkar. Så behöver det absolut inte ligga till.

Att is finns färdigpaketerad och kan köpas i vissa mataffärer vet de flesta av oss som någonsin haft picknick i parken en varm sommardag, men problemet är att den smälter lika snabbt som man fått dit den en dag då termometern visar kring de 30.

När vi skulle ha firmafest i Humlegården i början av juni fanns allt möjligt gott. Vi hade beställt mat via en cateringfirma, hade alla möjliga spel och tillbehör med oss som gjorde det till en riktigt lyxig tillställning, men det som saknades var tillgången till is. En kollega hade köpt några påsar is i närmaste mataffär, men de höll sig i frusen form ungefär lika länge som talet till välkomstskålen varade. Jag önskar att någon på jobbet hade varit medveten om ett bättre sätt att köpa is i Stockholm på.

Ice In A Box är ett företag som säljer färdigpaketerad is i kyllådor som håller i 24 timmar i rumstemperatur, det vill säga, du kan beställa isen redan dagen innan om du känner för det. Är du ute i sista minuten så kan det vara bra att veta att de även har leverans dygnet runt av alternativa is-tillbehör. Detta är något som kan vara aktuellt för fest som fest under de varmare årstiderna och här tänker jag mig allt från när kompisgänget samlas i parken till det stora (eller lilla) bröllopet.

Själva isen är djupfryst innan den körs ut till kund, även den krossade isen, och håller en toppnivå då Ice In A Box har ständig dialog och besök av Miljö- och Hälsomyndigheten som säkerställer att istillverkningen är top notch. Man kan också känna sig trygg angående paketeringen, både ur ett miljöperspektiv samt gällande hur länge isen håller sig då paketeringen är 100% återvinningsbar. Frigolitlådorna skippas till förmån för en miljöklassad fryspåse, aluminiumfodrad bubbelplast och en vanlig wellpapplåda. Kom bara ihåg att INTE lämna något skräp efter dig i parken vad det än är för material du har med dig! Njut av den nu perfekta festen, vad du än må fira.

För en perfektionist som jag är, är detaljerna A och O. Ljumna drinkar – med eller utan alkohol – sabbar en del av stämningen för mig, både som arrangör och deltagare. Åtskilliga är bland annat de modevisningar, events och modevisningar jag varit på där man druckit ljumna drinkar och helt ärligt så drar det ned helhetsbetyget för kvällen, hur bra produkt som än varit i fokus.