Blog posts

Ska man försäkra en katt?

Ska man försäkra en katt?

Life itself

Annons för Kattförsakring.se.

Hundar må vara människans bästa vän, men katter är minst lika lojala. I min familj har vi alltid haft både hundar och katter, både samtidigt och för sig själva och även om kärleken de visar för sina familjemedlemmar är lite olika, så är katter otroligt kärleksfulla och precis som alla andra familjemedlemmar ska självfallet också katter vara försäkrade.

Min barndomsbästis var min katt Felix och han var det i väldigt många år. Han sov på mina fötter och agerade värmekudde, tröst när jag inte mådde bra, en källa av glädje och var som sagt min lilla pälsklädda ledsagare och bästa vän. Till en början var han utekatt i över 10 år, men när vi flyttade i mina tidiga tonår fick han på grund av att vår flytt in till stan bli en innekatt. Felix blev inte en glad innekatt, utan hans liv inomhus präglades av sjukdomar varav den värsta var en han ådragit sig utomhus.

Någon gång under åren utomhus bråkade han med någon katt i grannskapet och fick det som man kallar “AIDS för katter. Det blev många och dyra veterinärbesök, då sjukdomen på den tiden inte var känd bland katter och tyvärr var lille Felix inte försäkrad, så vi tog alla kostnader själva. Det är lätt att vara efterklok, men nästa gång jag skaffar katt tänker jag ha den försäkrad från start och läsa på om vilken som passar just mig och min katt. En sida där man kan jämföra dessa på är Kattförsäkring.se som på ett överskådligt sätt redogör för vilka villkor de olika försäkringarna har.

Felix hade behövt en omfattande försäkring som täcker veterinärkostnader och som skulle ha sett till att få bästa möjliga vård, men det var lite annorlunda på den tiden. En dag efter skolan kom jag hem och hittade Felix under soffan, blödandes ur sina ögon. Han var svag och skakade och jag visste att något var fel. När mamma kom hem åkte vi raka vägen till veterinären som konstaterade att det var dags för Felix att gå vidare. Detta var första gången jag kom i kontakt med döden rent konkret, då Felix fick somna in i mina armar. Det är en känsla jag aldrig kommer att glömma, men vi hade gjort vårt allt och det var inte rätt att låta honom lida mer. Jag önskar den här typen av omfattande försäkringar hade funnits på den tiden, men för samtliga kommande husdjur är det en självklarhet. Husdjur är familjemedlemmar och som konstaterat, familjemedlemmar ska vara försäkrade.