Blog posts

Drömmer du om att starta eget?

Drömmer du om att starta eget?

Life itself

Annons för Capcito.

När jag startade mitt första aktiebolag fem år sedan var jag redan van företagare, då jag hade haft mitt enskilda företag sedan 2003. Där min enskilda firma hade fått leva sin rätt tynande tillvaro vid sidan av mitt dagjobb, innebar skiftet till ett aktiebolag en helt ny fas i mitt liv. Nu skulle jag satsa att vara egenföretagare fullt ut, men helt ärligt talat visste jag inte alls vad jag gav mig in på.

Till att börja med är det en hel drös mer pappersarbete när man har ett aktiebolag och det är väl kanske det jag funnit jobbigast. En annan stor skillnad är att man måste ha ett visst aktiekapital för att kunna starta upp ett aktiebolag. Vid tidpunkten hade jag inga stora besparingar och var mer eller mindre nödgad att förlita mig på min familj, men även företagslån. Detta var alltså bara för att kunna starta upp själva företaget och få det registrerat. Vi ska inte ens gå in på vad anskaffningskostnader och investeringar för att få igång mitt företag gick på.

Utan att behöva gå in på detalj var allt väldigt dyrt i början och med få inkomster i ett tidigt skede var det en skänk från ovan att det finns stöd att få. Hos stora banker blev det blankt nej till att få hjälp och jag kände mig rätt vilsen där i början. Jag önskar att tjänster som Capcito hade funnits på den tiden eller att någon hade tipsat mig om det.

De erbjuder finansiering till ett överkomligt pris och ser till varje företagares behov och gör det enkelt för företag att få tillgång till rätt typ av finansiering, vare sig det kan röra sig om oförutsedda kostnader eller att förse företaget med en löpande kredit. Bland annat används bolagets fakturor som säkerhet för att erbjuda denna. Det kan vara en skön säkerhet att luta sig tillbaka mot vissa månader då det inte riktigt går som planerat eller om man vill göra investeringar som är nödvändiga, men som man inte just då har kapital till.

Jag ska inte sticka under stol med att företagande ibland är helt åt väggarna och fasligt jobbigt. Det finns dagar då man bara vill ge upp, men sen kommer dagarna då man vet att allt lönade sig då man valde att bli sin egen. Det är för att kunna förverkliga de drömmarna man ibland kan behöva finansiell hjälp.