Blog posts

Massage gör underverk för kroppen

Massage gör underverk för kroppen

Beauty & grooming

Jag har jobbat hemifrån i snart två år och det ska erkännas att det inte ryms ett ordentligt kontor med bord och stolar i vår minitvåa. Jag jobbar alltså åtta timmar om dagen sittandes eller liggandes i soffan, ståendes vid vår köksö eller liggandes på golvet. Det säger sig självt att ergonomin inte är den bästa och att min kropp behöver regelbunden vård och kärlek.

Utöver att ta hand om sin hälsa rent fysiskt genom regelbunden motion, ta pauser för att varva ned och stretcha lite eller bara göra några armhävningar under arbetsdagen för att hålla igång kroppen är det viktigt att faktiskt söka oss till proffs med jämna mellanrum. Speciellt om vi tillhör kategorin som av någon anledning vill bo i Stockholms innerstad istället för ett rymligt hus ute på landet vilket skulle ge mervärde nu när jag och min sambo ändå mestadels jobbar hemifrån. Det är dock en annan femma. Nu är faktum att vi bor trångt och att vi jobbar lite hipp som happ och framförallt är min rygg mer eller mindre i ett konstant tillstånd av smärta.

För att komma ifrån detta har jag köpt ett klippkort till massage, vilket man faktiskt kan köpa för sitt friskvårdsbidrag (tips!). Minst en gång i månaden unnar jag min kropp att bli omhändertagen och att bli kvitt spänningar, smärta och knutar i musklerna.

Massage lättar även på mental spänning.
Massage även för psykiskt välmående

Personligen har framförallt 2021 varit ett riktigt jobbigt år för mig med sjukdom, dödsfall och andra tråkigheter som påverkat min psykiska hälsa påtagligt. Vägen tillbaka har stundom varit tuff, men med hjälp av meditation, besök hos terapeut och träning (både mental och fysisk) har vägen tillbaka varit enklare. Massage är nyckeln till att även lätta på mentala spänningar och efteråt känner man sig som en ny människa. Det går inte nog att poängtera vikten om att ta hand om sig själv även psykiskt!

Här i Stockholm finns Sthlm Physique där man kan boka massage online upp till 10 minuter innan sin behandling. De har fem mottagningar; I City, på Odengatan, i Norra Djurgårdsstaden, på St Eriksplan och på Södermalm. Där får man djup och behandlande massage av erfarna massörer och som sagt går detta också att användas som friskvård. De är väldigt prisvärda och erbjuder en kundfokuserad behandling i en avslappnad miljö och har flera års erfarenhet inom branschen och behandlar muskelsmärtor som sträckningar, muskelspänningar och spända muskler.

För att må bättre, unna dig själv massage. Inte bara som en lyxupplevelse, utan som ett komplement till din övriga välmåenderutin som ska innehålla allt från fysisk till psykisk träning, hudvård och att unna sig lite slappa och sköna dagar ibland. Livet ska vara njutbart och även om man jobbar hemifrån (och kanske framförallt just då), bör man se till att få in alla delar av återhämtning och hälsa för att fortsatt må bra.