Blog posts

De bästa presenterna är personliga

De bästa presenterna är personliga

Shopping

I min familj har vi som tradition att inte köpa varandra presenter på födelsedagar, julaftnar eller andra högtider. Det kommer sig nog av att jag kommer från en liten familj där jag alltid varit yngst och efter att jag fyllde 20 någonting slutade vi med att köpa presenter och sparade hellre pengarna till något roligt vi gör tillsammans. Det betyder dock inte att vi slutat med presenter helt, bara att vi numera ger personliga presenter som kommer från hjärtat och har en tanke bakom sig.

Oftast är det något som vi gjort själva eller vet att någon verkligen suktat efter och vill ha. Grundregeln är dock att det inte ska vara dyrt, utan att det är tanken som räknas. Visst, min mormor gör undantag från detta och räcker över ett kuvert med pengar i smyg varje jul, men det är hennes och min hemlighet… Som exempel kan jag nämna när jag gjorde ett fotoalbum till min mamma där jag samlade bilder från våra gemensamma resor och andra roliga stunder. Det kostade mig inte många kronor, men däremot tog det flera månader att klistra in bilder, skriva bildtexter och att komponera ett snyggt fotoalbum i scrapbookformat. Hon blev överlycklig och säger att hon bläddrar i det titt som tätt.

Vad som är en personlig present är som namnet antyder upp till var och en. Man måste inte lägga ned flera månaders arbete, utan känna att mottagaren kommer att bli genuint glad och speciellt utvald av att få din gåva. En grundregel för detta är att du inte bara köper en bukett tulpaner i matbutiken eller att du tar hundrakronorsvinfrallan med dig till middagsbjudningen. Gör något mer personligt istället för det förutsägbara, för ärligt talat, vem är inte trött på blommor av sekundakvalitet eller något rödtjut som ändå säkert går åt redan på middagen du ska till.

Exempel på personliga och uppskattade presenter är till exempel sådana med gravyr, brodyr och just foto. På presentguiden.se hittar du en uppsjö av idéer och känner du dig inte särskilt kreativ, så är du garanterat fylld av bra tips efter ett besök på hemsidan. Här hittar du unika presenter med en personlig touch. Det kan vara allt från en tumstock med eget namn eller yrke till ett mor och dotter-smycke. Det finns presenter i alla prisklasser och något för alla. Så skippa de tråkiga och förutsägbara presenterna nästa gång och bli den i din familj eller ditt kompisgäng som kommer med de roliga, personliga och uttänkta presenterna.